3 Tips om de lente in huis te halen

Oooooh yes! De lente is weer bijna van start, hoe heerlijk is dat?! In Nederland betekent dat helaas niet direct ook mooi lente weer erbij. Hier hebben we helaas geen grip op, maar om een vrolijk lente humeur te krijgen en behouden kun je wel alvast het een en ander in je woning aanpassen.  Hoe haal je de lente nou in huis? Lees verder voor inspiratie en tips!

Tip 1: Grote voorjaarsschoonmaak

Bij de lente hoort natuurlijk de grote voorjaarsschoonmaak! Het huis over de kop en boenen tot je erbij neervalt. Sommigen zullen het heerlijk vinden, anderen slaan de schoonmaak  liever over ;-). Maak je gehele woning schoon, ruim je kledingkast uit en sorteer de spullen op zolder. Verkoop wat je kunt verkopen en gooi de overige spullen weg. Zo ruimt het al lekker op!

Tip  2: Vrolijke kleuren

Nu je woning spik en span is en alles opgeruimd is, kan je beginnen aan het herinrichten. De lente make-over!  In de lente fluiten de vogels, worden lammetjes geboren, bloeien de bloemen en begint het zonnetje weer met schijnen. Wat een fijne tijd van het jaar, die je ook erg goed in je interieur terug kunt laten komen! Vrolijke kleuren die je helemaal in die lente-vibe brengen zijn pasteltinten. Geel, groen (denk aan kamerplanten!), blauw, roze of oranje het mag allemaal! Dit kun je groots aanpakken maar ook heel kleinschalig.  Je kunt een gehele of een halve muur geel verven, een kleurrijke bank aanschaffen of juist alleen de focus op de details leggen. Gekleurde kussentjes voor op de bank, een kleurrijk schilderij, mooie vazen of gekleurde eetkamerstoelen. Genoeg opties! Vergeet trouwens die kleurrijke bloemen niet! Staat zo leuk. Voor wat extra woonkamer inspiratie kun je natuurlijk altijd even gaan speuren op Pinterest en Instagram.

Tip  3: Natuurlijke verlichting

Nu het bijna lente is heb je minder snel de neiging om de gordijnen dicht te doen. Maak dan ook gebruik van de natuurlijke lichtinval in je woning! Vervang je dikke overgordijnen door gordijnen met een transparantie, ook wel bekend als glasgordijnen. Je privacy verdwijnt niet helemaal en je kunt genieten van een hele heldere woonkamer. Mocht je toch iets meer privacy willen en bij de trends willen blijven? Dan zijn shutters op maat ideaal. Kies voor witte houten shutters die een frisse look aan je interieur geven.  Om ’s avonds ook nog sfeer te behouden, is een staande lamp met warm licht erg mooi.

Spread the love