5 redenen waarom meiden op voetbal zouden moeten gaan

“Voetbal alleen voor mannen?” “Echt niet!” Riep ik als negenjarig meisje al. Ik heb voetbal altijd al interessant gevonden, zowel als mannen- of vrouwensport. Ik deed dan ook altijd trouw mee aan het schoolvoetbal toernooi, waarbij ik vele hoofden van de toeschouwers vol verbazing deed omdraaien. Dit dan wel omdat ik als keeper alsnog over mijn eigen voeten struikelde en alle ballen door liet gaan, maar dat terzijde. 

 Helaas wordt voetbal nog steeds als een mannensport gezien, terwijl er tegenwoordig ook ontzettend veel vrouwen voetballen. Ook op hoog niveau wordt er door meiden gevoetbald. Kijk maar naar hoe onze Oranje Leeuwinnen schitterden tijdens het WK van 2017. Ze werden gewoon kampioen! Voor meiden is het erg gaaf om deze sport te beoefenen. Hieronder 5 redenen waarom meiden op voetbal zouden moeten gaan. 

Reden 1: je wordt er fit van.

We kunnen er natuurlijk omheen draaien, maar dat is niet nodig. Van voetballen word je hartstikke fit! Je staat per wedstrijd 90 minuten op het veld, terwijl je niet eens al die tijd doorhebt dat je aan het zwoegen bent. Daarnaast train je voor wedstrijden, wat erg goed is voor je conditie, spieren, verbranding van calorieën en ga zo maar door. Het is veel leuker om fit te worden door voetbal dan door ploeteren in de sportschool, toch meiden?

Reden 2: je wordt mentaal sterker van voetbal.

Niet alleen word je fit van voetballen, ook is het mentaal erg goed voor je. Het zelfvertrouwen groeit; op en buiten het voetbalveld. Win-win!

Tip! Hier kun je alvast leuke voetbalshirts kopen!

Reden 3: je leert goed samenwerken. 

Meiden kunnen over het algemeen beter samenwerken met anderen dan mannen. Daarin hebben we dus al een streepje voor meiden! Voetbal is goed om het samenwerken te bevorderen, maar ook om het te kunnen leren als dit nog niet zo gemakkelijk gaat. 

Reden 4: het is goed om vriendschappen te sluiten.

Als meisje of (jong)volwassen vrouw is het altijd goed om sociale contacten te hebben. Door met andere meiden te voetballen zie je elkaar minimaal 2 à 3 keer per week, waardoor je goede banden en leuke vriendschappen opbouwt. Vaak worden dit dan ook vriendinnen voor het leven.

Reden 5: voetbal is de leukste sport ter wereld!

Uiteraard niet de slechtste reden om als vrouw te gaan voetballen: het is gewoon ontzettend leuk! Het zorgt voor sportiviteit, saamhorigheid, (ont)spanning en sensatie en goede banden met medespelers. Ook is het een goede reden om na de wedstrijd gezellig te borrelen of een hapje te eten met elkaar. Hoeveel meer redenen zijn er nodig meiden, om op voetbal te gaan? 😉

meisjes in voetbalkleding

Spread the love