5x Lekker slapen

Lekker slapen, het klinkt zo idyllisch en mooi. Sprookjesachtig bijna. Toch kun je van die paar uur slaap die je soms maar hebt, toch wel een betere ervaring maken. Zo ben je toch wat beter uitgerust als het alarm – lees baby- weer af gaat.

Lekker slapen is geen grapje

Je hoort vaak van die droomachtige verhalen, van ouders die vanaf dag 1 heerlijk doorslapen, want hun baby doet dat ook. Mijn eerste baby deed dat ook. Die werd alleen wakker als ik haar wakker maakte. Tot haar 4de jaar deed ze nog middagdutjes van ruim 4 uur (ook als ze lekker in haar kinderwagen lag en we buiten waren, of als ik haar aan het aankleden was, sliep ze leuk door). En sliep dan weer de nacht.

Mijn tweede kindje denkt daar anders over. Slapen is gewoon NIET leuk. Zij is inmiddels 3 en slaapt nu natuurlijk al zeker 2 weken de hele nacht door. We zijn er nog steeds niet helemaal aan gewent, en helemaal in haar eigen bed slaapt ze ook nog niet maar die nachten zijn zo heilig, we durven het nog niet. Lafaards ik weet het, maar probeer jij eens 3 jaar lang zonder een volle nacht slaap, en dan piep je wel anders.

5x tips om lekker te slapen

Aangezien wij gewent zijn om max zo een 4 uur te slapen, maken wij het meest van die 4 uur.

  1. Goede dekbedden zijn reuze belangrijk, eigenlijk het liefst ook 2 zodat je niet van elkaar af kunt trekken voor een maximale rust.
  2. Dekbedovertrekken zijn net zo belangrijk. Zorg voor een goede luchtdoorlatende katoenen overtrek. Je mag er best in investeren, zodat het lekker koel en zacht op je lichaam voelt. Niet dat het jeukt of ruw is. Ook slecht voor je huid overigens, en die heeft al zoveel te verduren bij geen slaap.
  3. Drink een lekker kop thee of warme melk voor het slapen gaan, zo slaap je sneller en dieper in.
  4. Hoe moeilijk ook… leg je telefoon weg! Het liefst uit de kamer. Het licht, de geluiden en de verslaving om steeds even te kijken als dat lampje knippert is niet goed voor je nachtrust.
  5. Probeer sex! Een orgasme zorgt ervoor dat je lichaam helemaal tot rust even komt. Ook maak je de happy hormones aan, waardoor je minder chagrijnig wakker word en vrolijk je kleine baby of grote peuter weer in de armen kunt sluiten om 3 uur in de nacht.

Heb jij nog tips om lekker te slapen?

 

Spread the love

8 gedachten over “5x Lekker slapen

  1. Wat kan het toch vervelend zijn. Wij hebben het ook meegemaakt. Op een gegeven moment breekt het je helemaal op! En ik moet zeggen dat ik er niet gezelliger van werd. Een nachtlampjes wekker deed hier wonderen

  2. Handige tips.. Misschien helpt dit voor me aan slaap te komen.. 😊

  3. Goede tips. Hier hielp het ook om af en toe overdag rust te nemen, zodat je in de nacht beter kan opstaan. Of de taken verdelen. Dan heb je om beurten in elk geval rust. En dan helpt het zeker om die telefoon weg te leggen. Of een boek te lezen voor je gaat slapen.

Reacties zijn gesloten.