7 manieren om Valentijnsdag met kinderen te vieren tijdens COVID-19

Wat is er leuker voor kinderen (en volwassenen) dan een dag die is gereserveerd om alleen maar liefde te vieren? Nu we het volgende hoofdstuk van de COVID-19-pandemie doornemen, is Valentijnsdag een perfect tijd voor een extra boost van saamhorigheid – natuurlijk gemaskerd en sociaal afstandelijk.

Valentijnsdag met kinderen vieren

Zelfs als jouw gezin in quarantaine is, of als het klaslokaal van jouw kind de activiteiten van 14 februari overslaat, zijn er tal van creatieve en veilige manieren waarop jouw kind Valentijnsdag thuis kan vieren. Toch hoop ik sterk dat de scholen op 8 februari weer los gaan. Maar dat terzijde.

1. Wees creatief met doe-het-zelf-decoraties.

Als het gezin het jammer vond om de kerstversieringen op te ruimen, dan is deze tip iets voor jou. Bouw de grote dag op met DIY Valentijnsdag decoraties in huis. Zorg dat je kind nu aan de slag gaat als een manier om ze te vermaken op dagen met slecht weer. (Bonus: harten van vouwpapier voor de ramen verdubbelen als liefde voor helden uit de gezondheidszorg!)

2. Maak Valentijnsdag koekjes.

Nog beter? Plan een videochat-bak datum met grootouders of andere dierbaren die jouw kind mist, en laat iedereen samen koekjes versieren. Je kind krijgt de verbinding die het nodig heeft om veerkrachtig te worden en tegelijkertijd keukenvaardigheden op te bouwen. 

3. Plan hart-gezonde activiteiten.

Februari is niet alleen Valentijnsdag – het is ook de Amerikaanse Hartmaand in de VS! Dus gebruik Valentijnsdag om wat liefde te tonen voor de gezondheid van het hart van jouw kind: bekijk deze 23 binnenactiviteiten voor hart-gezonde kinderen. Van hindernisbanen in de huiskamer tot een ouderwets dansfeest, laat je kind de activiteit kiezen en maak je klaar voor de lol.

4. Heb een filmavond op Valentijnsdag.

Je kunt een thema klassieker laten zien, zoals ‘A Charlie Brown Valentine’. Of laat jouw kind een film kiezen op basis van de vraag: wat betekent liefde voor hen? (Vrienden? Familie? Batman?) 

5. Houd een voorleesuurtje met Valentijns-thema.

Bibliotheken en bibliothecarissen zijn ongelooflijke bronnen, dus wend je tot jouw plaatselijke filiaal voor boeksuggesties. Tijdens COVID-19 bieden velen zelfs ophaalservice aan. 

6. Organiseer een virtueel Valentijnsfeest.

Gebruik je favoriete video chat-app en nodig de vrienden van je kind uit. Verfraai je (echte of virtuele) achtergrond en denk aan een paar thema spellen. Bijvoorbeeld? Daag iedereen uit voor een Valentijnsdag-speurtocht: stel een timer in en maak een lijst met items die iedereen in huis kan vinden, zoals iets hartvormig, iets van chocola, een Valentijns cadeau, een Valentijnskaart en een lief knuffeldier. 

7. Schrijf een Valentijnskaart!

We hebben het beste voor het laatst bewaard. Er gaat niets boven een traditionele Valentijnsdag kaart om de dag speciaal te maken, en bovendien is het een oefening in kunstnijverheid en dankbaarheid in één. Help je kind kaarten te maken voor familieleden, vrienden en buren, inclusief een speciale notitie over iets dat ze aan hen waarderen – bijvoorbeeld: “Jij geeft de beste knuffels!”

Bonuspunten als je een klein cadeautje toevoegt. Laat je inspireren door Notino wanneer je een valentijnscadeau voor haar zoekt of een valentijnscadeau voor hem

Veel plezier met het uitproberen van nieuwe Valentijnsdag-tradities! Blijf veilig en heb plezier met het sturen van liefde.

Spread the love