8 tips om je badkamer kindvriendelijk te maken

Wanneer je een badkamer deelt met je kinderen, kan je geduld flink op de proef worden gesteld. Dat komt omdat kinderen meestal veel te veel spullen hebben, en ze zijn vaak rommelig en helemaal niet goed in het organiseren van hun spullen. Een ruime badkamer is dan absoluut niet voldoende. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat het kindvriendelijk is. Of je nu een nieuwe gezinsbadkamer wilt inrichten of van plan bent je bestaande badkamer kindvriendelijker te maken, je zult de 20 ideeën voor het ontwerpen van de perfecte en meest kindvriendelijke badkamer die hier worden opgesomd, vast en zeker nuttig vinden.

1. Gebruik een opstapje

Het introduceren van een opstapkruk in de badkamer kan de gemakkelijkste en meest kosteneffectieve manier zijn om je badkamer kindveilig te maken. Hierdoor kunnen ze dingen bereiken zonder te veel uit te rekken en op onveilige oppervlakken te klimmen. Als je meerdere kinderen hebt, gebruik dan meerdere opstapjes om ongelukken te voorkomen.

2. Gemakkelijk toilet doorspoelen

Sommige toiletten zijn niet kindvriendelijk. Ze hebben moeilijke spoelknoppen die kleine vingers niet kunnen bedienen. Test de spoelknop altijd uit voordat je overgaat tot de koop. Kies een toilet met een zachte spoelknop zodat kinderen het toilet gemakkelijk kunnen doorspoelen. Een soft close wc bril is ook een goed idee om kletterende brillen op tere vingertjes te voorkomen. 

3. Bescherm kinderen tegen heet water

Bescherm de tere huid door veilig te blijven. Een verbrandingsbeveiliging regelt de watertemperatuur door de doorstroming van de hoeveelheid warm water te beperken. Bescherm je kinderen door een bad- / douchekraan tegen verbranding te installeren die vooraf is ingesteld op een veilige temperatuur. Installeer ook een verbrandingsbeveiliging op de kranen.

4. Open planken

Open planken zijn een geweldige manier om te voorkomen dat dingen verloren gaan of on georganiseerd worden door rommelige kindervingers. Dankzij open planken kunnen kinderen alles zien, zodat ze weten waar dingen zijn en waar ze heen gaan. Dit kan ook helpen bij het schoonmaken van de badkamer, aangezien kinderen dingen terug kunnen leggen. De extra opbergruimte kan worden gebruikt om speelgoed en toiletartikelen binnen het bereik van de kinderen op te bergen.

5. Antislipvloeren

Antisliptegels zijn een goed idee om aan te schaffen, omdat ze de kans op uitglijden verkleinen, maar ze vervangen het toezicht niet. Kinderen zullen nog steeds voorzichtig moeten worden bewaakt, aangezien er nog steeds ongelukken kunnen gebeuren.

6. Koop een kleurrijk douchegordijn

Kinderen zijn dol op schattige douchegordijnen. Een wild ontwerp zal hun interesse wekken. Laat je kinderen dit accent stuk kiezen! Het is in ieder geval minder riskant dan hen hun zegje te laten doen in de inrichting van de slaapkamer of woonkamer.

7. Naast elkaar geplaatste kranen

Als je de ruimte hebt in de badkamer, is een grote gootsteen met meerdere kranen wellicht een gemakkelijkere optie dan dubbele wasbakken. Meer kinderen kunnen hun handen schoonmaken in een gootsteen, en het is één grote ruimte om schoon te maken in plaats van individuele gootstenen met hoekjes en gaatjes. 

8. Voeg plezier en persoonlijkheid toe met verf

Felgekleurde muren geven op een krachtige manier uitdrukking aan de persoonlijkheid van je kinderen. Je kunt verf gebruiken om meer plezier en dynamiek toe te voegen. Hoewel verf de meest economische manier is om je badkamer op te frissen, heb je ook de mogelijkheid om het kleurenschema in de toekomst gemakkelijk te veranderen. Voeg kleur toe met kleine, zorgvuldig uitgekozen accenten. Je kunt bijvoorbeeld een smalle strook op de muren boven het tegel niveau in een opvallende kleur schilderen of een achter-de-gootsteen backsplash opnemen in het badkamerontwerp. Elk gezinslid zou ook handdoeken in verschillende kleuren kunnen hebben – uiteraard in hun favoriete kleur -.

 

Spread the love