8 tips om te verhuizen tijdens de zwangerschap

Er zijn maar weinig dingen zo stressvol als verhuizen tijdens de zwangerschap. Van ongewenste misselijkheid tot ernstige vermoeidheid. Het plannen en coordineren van een verhuizing kan in de zwangerschap een flinke uitdaging zijn. Gelukkig kan ik je wel wat tips en trucjes geven om de verhuizing smooth te laten verlopen zonder dat jij en je baby erbij neervallen. Hier zijn 8 tips om te verhuizen tijdens de zwangerschap.

Vooruit plannen

Net als bij elke andere succesvolle verhuizing, moet je vooruit plannen. En als je zwanger bent, moet je je verhuizing ver (lees: maanden) van tevoren plannen om later onnodige hoofdpijn te voorkomen. Begin met een takenlijst, die alle noodzakelijke taken moet bevatten (zoals schoonmaken, inpakken, verhuizers zoeken, enz.). Om ervoor te zorgen dat de verhuisdag vlekkeloos verloopt, kun je online diverse handige verhuisplanners vinden. Denk hierbij aan een checklist met persoonlijke takenlijst, e-mailherinneringen en kortingsbonnen om je te helpen bij het organiseren en zo efficiënt mogelijk voorbereiden.

Pas op met schoonmaakmiddelen en chemicaliën

Tijdens het verhuizen moet je extra voorzichtig zijn met het gebruik van schoonmaakmiddelen. Sommige schoonmaakmiddelen bevatten schadelijke chemicalien. Denk hierbij aan middelen als bleek en ammoniak. Draag handschoenen wanneer je gaat schoonmaken en kijk of je kunt investeren in schoonmaakmiddelen die zijn gemaakt met volledig natuurlijke ingrediënten – niet met parabenen, formaldehyde en andere twijfelachtige chemicaliën.

Huur professionele verhuizers in

Tijdens je zwangerschap mag je niet zwaar tillen, het laatste wat je dus moet doen is een zware kast of bank in een verhuiswagen tillen. Om jezelf zoveel mogelijk te ontlasten, raad ik je aan om professionele verhuizers in te huren voor de klus. Je kunt online een verhuisbedrijf vinden die bij jou in de buurt werkt. Zoek bijvoorbeeld op verhuisbedrijf per plaatsnaam. En Tsjakka je hebt gelijk een stuk of wat hits. Wanneer je eenmaal een verhuisbedrijf hebt gekozen, zorg er dan voor dat je een verhuisdatum en -tijd kiest die het beste werkt voor het hele gezin. Een andere tip die ik je kan geven is dat je de verhuisdozen labelt met de kamer die erbij hoort. Weten de verhuizers meteen naar welke kamer ze het moeten brengen op de verhuisdag.

Luister naar je lijf

Bewegen tijdens de zwangerschap is zowel emotioneel als fysiek veeleisend. Soms zijn alle taken en to-do’s mogelijk te veel voor je. Wat je ook doet, overbelast jezelf niet. Luister naar je lichaam en let op. Als je zin hebt om een ​​dutje te doen, ga dan gewoon liggen. Wanneer je dorst hebt, drink dan. Als je duizelig bent, ga dan zitten. Probeer jezelf niet te veel te pushen als je zwanger bent en beweegt.

Zoek alvast een huisarts en een verloskundige praktijk

Ga je naar een nieuwe stad verhuizen? Dan raad ik je aan om als eerste een nieuwe huisarts te regelen. Sommige huisartspraktijken en verloskundige praktijken werken met een wachtlijst. Het is dus belangrijk om dit vast te regelen. Scheelt je een hoop stress wanneer je eenmaal verhuist bent. Eenmaal een huisarts uitgekozen? Bel dan ff de huidige huisarts om te je dossier door te sturen en aan te geven dat je bent verhuist.

Schakel familie, vrienden en professionals in om te helpen met inpakken

Verder raad ik je aan om zoveel mogelijk mensen te werven die je kunnen helpen met inpakken, dozen labelen, jou op je wenken bedienen met lekker eten en wat te drinken… Het allermooiste is om professionele inpakkers in huren om te helpen met de aanstaande verhuizing. Maar dit moet wel binnen je budget passen natuurlijk. Probeer in dit geval ook de kosten en je tijdwinst met elkaar te overwegen. Mocht je toch zelf willen gaan inpakken, kijk dan rond of familie en vrienden je kunnen helpen. En geloof me – een goede vriend helpt je graag verder.

Tips om verhuis Stress te verminderen

Enkele tips om de stress tijdens het verhuizen onder controle te houden:

  • Ga wandelen, mediteren of doe iets van yoga  
  • Diep ademhalen – Neem de tijd om te ademen! Diep ademhalen vermindert het algehele stressniveau en helpt je ook om goed uitgerust te blijven tijdens de zwangerschap.
  • Lees een boek, luister een podcast. 
  • Ga eten met vrienden – een praatje maken met goede vrienden is een van de beste manieren om je af ​​te leiden van  stress.
  • Wees lief voor jezelf – vergeet niet jezelf te trakteren!
  • Slaap – slapen is rusten en rusten is herstellen. Probeer 8 uur achtereen te slapen voor de beste nachtrust.

Wacht ff met het kopen van babybenodigdheden

Wacht tot na de verhuizing met het kopen van babykamer inrichting en andere randzaken. Tenzij de baby echt direct na de verhuizing komt. Maar je bespaart ten eerste een geld: want je weet niet zeker of de spullen in je nieuwe woning passen en daarnaast scheelt het ook inpak werk, sjouw werk, tijd…Do I need to say more? Als je eenmaal bent verhuisd, kun je beter inschatten wat je echt nodig hebt voor de baby.

Klaar om te verhuizen tijdens de zwangerschap? Veel succes en zet hem op met verhuizen!

Spread the love