8 tips om te verhuizen tijdens de zwangerschap

Weinig dingen zijn zo stressvol als verhuizen tijdens de zwangerschap. Van ongewenste misselijkheid tot ernstige vermoeidheid, zwangerschap biedt vrouwen onderweg tal van hindernissen. Tel daar de stress van het coördineren van een verhuizing bij op, en je hebt een uitdaging voor je. Gelukkig ben ik hier om wat advies te geven. Met de juiste planning en de juiste hulp (hallo verhuizers, familie, vrienden en echtgenoot), kun je tijdens de zwangerschap verhuizen zonder je verstand te verliezen. Dus leun achterover en ontspan – hier zijn 8 tips om te verhuizen tijdens de zwangerschap.

Vooruit plannen

Net als bij elke andere succesvolle verhuizing, moet je vooruit plannen. En als je zwanger bent, moet je je verhuizing ver (lees: maanden) van tevoren plannen om later onnodige hoofdpijn te voorkomen. Begin met een takenlijst, die alle noodzakelijke taken moet bevatten (zoals schoonmaken, inpakken, verhuizers zoeken, enz.). Om ervoor te zorgen dat de verhuisdag vlekkeloos verloopt, kun je online diverse handige verhuisplanners vinden. Denk hierbij aan een checklist met persoonlijke takenlijst, e-mailherinneringen en kortingsbonnen om je te helpen bij het organiseren en zo efficiënt mogelijk voorbereiden.

Huur professionele verhuizers in

Als je zwanger bent, is een zware bank op een vrachtwagen tillen, het laatste wat je moet doen. In feite is het het beste om zwaar tillen helemaal te vermijden. Om dit te doen, raad ik je ten zeerste aan om professionele verhuizers in te huren voor de klus. Je kunt online een verhuisbedrijf vinden die bij jou in de buurt werkt. Zoek bijvoorbeeld op verhuisbedrijf per plaatsnaam. En Tsjakka je hebt gelijk een stuk of wat hits. Wanneer je eenmaal een verhuisbedrijf hebt gekozen, zorg er dan voor dat je een verhuisdatum en -tijd kiest die het beste werkt voor je hele gezin. Zorg er ook voor dat je elke doos een label geeft met de bijbehorende kamer, zodat de verhuizers weten waar ze op de verhuisdag naartoe gaan. Dit maakt het proces veel minder stressvol voor alle betrokkenen.

Zoek een dokter

Verhuizen naar een nieuwe stad? Maak het vinden van een nieuwe arts een van je hoogste prioriteiten. Iedereen die als eerste patiënt een doktersafspraak heeft gemaakt, weet dat het weken – soms maanden – kan duren voordat je langs kunt komen. Plan dus vooruit. Begin met het onderzoeken van lokale ziekenhuizen en artsen in de omgeving. Zodra je een paar artsen, verloskunidgen en ziekenhuizen hebt gevonden die aan jouw criteria voldoen, bel ze en plan zo snel mogelijk een afspraak. Het kan ook helpen om je huidige arts te vragen of hij aanbevelingen heeft of goede dokters in je nieuwe stad kent. Als je een afspraak hebt, bel dan je huidige dokterspraktijk om A) hen te laten weten dat je verhuist en B) hen alle medische dossiers naar je nieuwe arts te laten sturen.

Stress verminderen

Hoe stressvol het verhuisproces ook kan zijn, het is van het grootste belang dat je je best doet om alle angstgevoelens te verminderen. Voor jezelf en je opgroeiende baby zorgen heeft voorrang op de typische vverhuisstress. Enkele tips om de stress tijdens het verhuizen onder controle te houden:

  • Blijf actief! Maak tijd vrij voor dagelijkse wandelingen, yoga of wat voor soort oefening je maar wilt. Dit zal uiteindelijk helpen om je cortisolspiegel te verlagen en je gedachten van je angsten af ​​te leiden.
  • Lees een boek!
  • Ga eten met vrienden – een praatje maken met goede vrienden is een van de beste manieren om je gedachten af ​​te leiden van een stressvolle beweging.
  • Trakteer jezelf – vergeet niet jezelf te trakteren! Of het nu gaat om een ​​babymoonvakantie of een prenatale massage in de spa, je verdient zo nu en dan een traktatie.
  • Diep ademhalen – Neem de tijd om gewoon te ademen! Diep ademhalen vermindert niet alleen het algehele stressniveau, maar het helpt je ook om bewust en goed uitgerust te blijven tijdens het zwangerschapsproces.
  • Slaap – Streef naar minstens 8 uur ononderbroken slaap elke nacht.

Let op chemicaliën

Wees tijdens het verhuizen voorzichtig bij het gebruik van schoonmaakmiddelen, aangezien sommige schadelijke chemicaliën kunnen bevatten. Vermijd ammoniak en bleekmiddel helemaal. Zorg ervoor dat je handschoenen draagt ​​bij het schoonmaken van de vaat, aanrechtbladen en de rest van het huis. Ik stel ook voor te investeren in schoonmaakproducten die zijn gemaakt met volledig natuurlijke ingrediënten – niet met parabenen, formaldehyde en andere twijfelachtige chemicaliën.

Luister naar je lichaam

Bewegen tijdens de zwangerschap is zowel emotioneel als fysiek veeleisend. Soms zijn alle taken en to-do’s mogelijk te veel voor je. Wat je ook doet, overbelast jezelf niet. Luister naar je lichaam en let op. Als je zin hebt om een ​​dutje te doen, ga dan gewoon liggen. Wanneer je dorst hebt, drink dan. Als je duizelig bent, ga dan zitten. Probeer jezelf niet te veel te pushen als je zwanger bent en beweegt.

Rekruteer helpers

Bij het inpakken van je huishouden raad ik ten zeerste aan om zoveel mogelijk helpers te werven. Als het binnen je budget valt, huur dan professionele inpakkers in om te helpen met de aanstaande verhuizing. Immers, met zoveel te doen, kan het inpakken van een heel huishouden gewoon een extra gedoe lijken voor een al stressvol verhuis- (en zwangerschapsproces). Als je van plan bent jezelf in te pakken, neem dan contact op met vrienden en familie om te zien of ze kunnen helpen. Geloof me – een goede vriend helpt je graag verder. Ik stel voor een avond te kiezen om een ​​handvol vrienden uit te nodigen voor een ‘inpakfeest’. Houd dozen en verhuisbenodigdheden bij de hand om een ​​succesvol inpakfeest te geven. Wijs vrienden toe aan verschillende kamers. Bied advies over wat waar naartoe gaat en laat je vrienden de rest doen.

Wacht met het kopen van babybenodigdheden

Tenzij je baby binnenkort na de verhuizing arriveert, raad ik je aan te wachten tot na de verhuizing om babyspullen en kinderkamer inrichting aan te schaffen. Om te beginnen bespaar je hiermee geld! Afhankelijk van de afstand van je verhuizing, worden de totale kosten van de verhuizing gebaseerd op het gewicht van je spullen of het aantal verhuizinguren. Onthoud: minder spullen is gelijk aan meer geld in jouw zakken. Ten tweede betekent het wachten met het kopen van babybenodigdheden dat je minder tijd besteedt aan inpakken en meer tijd aan het doen van de dingen waar je van houdt. Als je eenmaal naar je nieuwe huis bent verhuisd, kun je beter inschatten wat je echt nodig hebt voor de nieuwe baby.

Klaar om te verhuizen tijdens de zwangerschap? Veel succes en gelukkig verhuizen!

Spread the love

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *