Aan het werk na de kraamperiode

Als je net bent bevallen, heb je circa 10 tot 12 weken verlof. Tijdens deze periode kun je heerlijk wennen aan je nieuwe gezinssituatie en genieten van jullie nieuwste aanwinst. Als deze periode voorbij is, dan komt je eerste werkdag weer in zicht. Een dag waar je zin in hebt, maar stiekem ook wel een beetje tegenop kijkt. Hoe ga je dat namelijk doen? Je hebt de laatste tijd al veel gebroken nachten, zul jij je heel erg moe voelen op je werk? Daarnaast maak jij je misschien ook wel zorgen. Zal je baby het wel naar haar of zijn zin hebben bij de opvang? Wij geven je graag tips.

Zorg voor een goede voorbereiding

Om je eerste werkdag positief te ervaren, is het van belang dat je zorgt voor een goede voorbereiding. Je wilt namelijk niet je eerste werkdag met stress beginnen. Zorg er daarom dus voor dat je op tijd wakker bent. Doe je make-up alvast en kleed je alvast om. Je kleding kun je een dag van te voren al klaar leggen. Dan hoef jij je hier in ieder geval geen zorgen meer om te maken.

Ook is het aan te raden om alles voor je baby al klaar te zetten. Pak de luiertas in en leg ook voor je baby al kleding klaar. Zo hoef je in de ochtend niet alles nog te doen. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, kies dan voor een boxpakje. Vooral die van Tumble ‘n Dry zijn een echte aanrader want deze hebben een rits en zijn dus ontzettend snel en makkelijk aan te trekken. Ook handig voor opa of oma die op je kleintje mag passen!

Gun jezelf tijd

Het is belangrijk dat je niet te streng voor jezelf bent. Het zal de eerste week namelijk niet direct helemaal goed aanvoelen. Misschien ben je met je gedachten constant bij je baby en kun jij je niet helemaal focussen op je werk. Dit is normaal. Na een tijdje zal dit gevoel namelijk steeds minder worden. Je baby is namelijk in goede handen en elke keer als jij je kind ziet na het werk, dan zal er weer een enorme glimlach op je gezicht verschijnen.

Wennen aan andere mensen

Natuurlijk willen we allemaal het liefst zo veel mogelijk bij onze baby zijn, maar het is ook goed dat je kindje went aan andere mensen in zijn of haar omgeving. Dat kan een tante, opa of oma zijn, maar ook mensen bij de kinderopvang. Veel moeders gingen je voor, en als het goed gaat bij anderen, waarom dan niet bij jou?

Jij moet doorontwikkelen

Het is van belang dat je blijft doorontwikkelen. Als je weer naar je werkt gaat, kun jij je ook met andere zaken bezig houden naast luiers en melk. Je zult hier op een gegeven moment dus ook veel meer zelfvoldoening uit halen.

Hoe was jouw eerste werkdag na de kraamperiode?

tips voor je weer aan het werk gaat na de kraamperiode

 

Spread the love