Aandachtspunten bij het kiezen van een babynaam?

Als jullie een kleintje verwachten, moet er van alles geregeld worden. Dit is zeker het geval als het jullie eerste kind is. Het begint vaak bij het bedenken van een naam. Dit is iets waar veel mensen mee worstelen. Je wil immers geen verkeerde keuze maken, want jouw kind draagt de naam zijn/haar hele leven. Kom je er niet uit? Wij zetten in deze tekst een aantal aandachtspunten bij het kiezen van een babynaam op een rijtje.

 

Begin op tijd


Een babynaam bedenk je niet van de ene op de andere dag. Je wilt immers een weloverwogen keuze maken. Het is namelijk zonde als je vlak na de geboorte al spijt hebt van de naam die jullie gekozen hebben. Begin daarom ruim voor de bevalling met het bedenken van een naam voor jullie kindje. Als je weet of het een jongen of een meisje wordt, is het zoeken naar een naam een stuk makkelijker. Je kunt dan immers filteren op geslacht in de babynamen.

 

Doe inspiratie op


Vanaf het moment dat je zwanger bent, schieten er waarschijnlijk allerlei namen voor de baby door jouw hoofd. De kans is groot dat je binnen de kortste keren een groot aantal namen bedenkt. Het kan alleen zijn dat hier geen mooie naam tussen zit. Daarom is het verstandig om inspiratie op te doen. Hiervoor kun jij je het beste tot het internet richten. Online kom je namelijk talloze jongens- en meisjesnamen tegen. Heb je een leuke naam gevonden? Dan hoef je deze niet één op één over te nemen. Nee, want je kunt de naam ook gebruiken als basis voor een eigen babynaam.

Stel een lijstje op


Om te voorkomen dat je babynamen vergeet, stel je een lijstje op. Als je een leuke naam bedacht hebt, zet je deze op het lijstje. Na verloop van tijd staan er ongetwijfeld behoorlijk wat namen op. Als jullie het erover eens zijn dat het één van de namen op de lijst moet worden, kan het kiezen beginnen. Streep niet direct allerlei namen weg, maar laat ze eerst goed op je inwerken. Denk er vervolgens een tijdje over en bespreek ze met elkaar. Zijn er namen die jullie toch niet mooi vinden of waar jullie over twijfelen? Zet hier dan een streep door. Op deze manier blijven er steeds minder namen over, wat kiezen een stuk makkelijker maakt.

Zoek uit of de naam een betekenis heeft


Heb je een naam gevonden die er leuk uitziet en goed klinkt? Dan denk je misschien de perfecte naam gevonden te hebben. Kies niet direct voor deze naam, maar zoek eerst uit of hij een betekenis heeft. Doe dit vooral als je een Engelstalige naam hebt gekozen. Zo’n naam kan namelijk een rare betekenis hebben en dat wil je jouw kind uiteraard niet aandoen.

Babynaam

 

Spread the love