De hype rondom de Aladdin film en musical incl. tips

Het zal je vast niet ontgaan zijn, de nieuwe Aladdin musical en film zijn razend populair. Voor de volwassenen biedt het een heerlijk jeugdsentiment, voor de jongeren onder ons (en dan heb ik het over onze kinderen) is het een heel nieuw sprookje en een nieuwe ontdekking. Laat je kindjes dit net zoals jij dat vroeger deed beleven en neem ze mee op magisch avontuur!

De film

De Aladdin film is al een tijdje te zien op Disney+ en hoewel het het verhaal goed weergeeft is de film niet perse geschikt voor de allerkleinsten. Omdat het namelijk echte personages zijn die meedoen, gespeeld door echte mensen, lijkt het verhaal heel echt. Wie het sprookje van Aladdin kent weet dat er ook best wat spannende momenten in voor komen en kleine kinderen kunnen hier wat van schrikken of zelfs bang worden. Hij is niet voor niets vanaf 9 jaar geclassificeerd bij Kijkwijzer. Hou hier dus rekening mee en kijk hem samen met je kinderen vanaf 9 jaar. En de allerkleinsten? Die zet je lekker de originele tekenfilm op!

De musical

De musical is ook een grote hit. Hij is nog lange tijd te zien in het Afas circustheater in Den Haag, maar wil je graag gaan reserveer dan op tijd jouw plekje. Voor musicalliefhebbers is het natuurlijk een niet te missen show, want zeg nou zelfje moet dit gezien hebben! Geniet van de heerlijke muziek, het mooie verhaal en de prachtige kostuums! Erna doe je een lekker drankje op de boulevard in Scheveningen om de dag mooi mee af te sluiten.

Aladdin thuis

Eenmaal thuis kun je met je kindjes nagenieten van Aladdin. Laat ze het verhaal naspelen in een onwijs leuk Jasmine kostuum of een tof Aladdin pak van Prinsessenjurk.nl. Geniet van het leuke rollenspel en ontdek hoe je kinderen het verhaal ervaren. Zij kunnen het namelijk op sommige punten wat anders interpreteren als ons en dat zorgt voor leuke wendingen.

Naast kostuums voor je kindje kun je natuurlijk helemaal uitpakken met andere items. Ga bijvoorbeeld eens naar de kringloop en kijk voor een mooi karpet en een olielamp die perfect passen bij het Aladdin thema. Knutsel er wat mooie dingen bij zoals de geest en pak er een knuffelaap bij als aapje Abu. Maak vervolgens een plekje vrij op de slaapkamer van je kindje om er een leuk Aladdin hoekje van te maken. Zo krijgt het verhaal helemaal vorm en heeft jouw kindje lekker veel speelplezier. Ook kunnen ze er met vriendjes, vriendinnetjes en eventueel broertjes en/of zusjes spelen. Succes gegarandeerd!

Spread the love