Zomerse avondjurken die zowel licht als chic zijn voor jou en je meisje

Je meisje en jezelf kleden voor een zomerse bruiloft is geen simpele opdracht. Er is niet alleen het warme weer, je moet ook rekening houden met de setting, de dresscode en het thema voor je zelfs maar aan jullie outfits kan beginnen. En die outfit is best licht, het is immers zomer, maar ook chic, want het is een trouwfeest. De sleutel tot een succesvolle kledingkeuze is dat je je niet druk maakt over het trouwfeest of de anderen rondom je maar dat je de focus legt op de stijl van de bruiloft en die stijl doortrekt naar de jurk. Of je nu naar een traditioneel huwelijk gaat of naar een meer moderne bruiloft, hier zijn enkele tips om je op het juiste spoor te houden.

 

Vintage avondjurken

Vintage is erg trendy. Bij vintage bruiloften gaat het erom dat je feest in retrostijl. Als je uitgenodigd bent voor een vintage bruiloft, laat je dan inspireren door traditionele silhouetten en stijlen uit het verleden. Breng ouderwetse charme in je outfit door vrouwelijke en mooie jurken te kiezen die je doen denken aan vervlogen tijden. Wat betreft de stoffen is kant een must op een vintage bruiloft. Laat je inspireren door de jaren veertig toen vrouwen avondjurken droegen die reikten tot aan de kuiten. Deze jurken zien er niet alleen chic en retro uit, omdat ze weer in de mode zijn, zal je ze makkelijk vinden.

 

Avondjurken voor op het strand

Strandbruiloften vragen om een meer casual stijl. Dit wil niet zeggen dat je in een jeansbroek moet opdraven maar het is niet nodig om een formele jurk aan te trekken. Wijde, losse maxi avondjurken zijn zeer geschikt voor huwelijksfeesten op het strand. Ze zijn uit licht materiaal en de lengte ervan past goed bij het strandgevoel. Ze zitten comfortabel en hebben minder de neiging om op te blazen door de zeebries.

 

Traditionele avondjurken

Als je naar een klassieke bruiloft gaat, moet je je formeel kleden. Je weet dat de bruid er zal uitzien om door een ringetje te halen in haar wijde witte jurk, dus je moet er op je paasbest uitzien. Het veiligste is om een jurk te kiezen waarvan de lengte reikt tussen net onder de knie en de enkel. Kies een jurk uit één kleur met een eenvoudige print. Hoewel je gerust alleen zwart kan dragen, is het toch aan te raden een kleuraccent aan te brengen. Het is tenslotte een feest. Een andere mogelijkheid is navy blauw. Zwart trekt immers de zon aan. Als het een hete dag is, draag je misschien liever geen zwart.

 

Naar welke bruiloft je ook gaat, in iedere stijl vind je wel avondjurken vervaardigd uit lichte stoffen. Je kan inspiratie online opdoen, zoals bij JJ’s House. Hou wel rekening met het soort feest waar je naartoe gaat. Ook al is het 30 graden, het is echt niet de bedoeling dat je een zeer korte jurk draagt. Maak ook je look af. Als je de perfecte jurk gevonden hebt, ga dan op zoek naar bijpassende schoenen, een handtas en accessoires. Denk ook aan je kapsel en je make-up.

Spread the love