Balance Bike helpt je kind om zelf te leren fietsen

Wil jij je kind graag helpen met zelf leren fietsen? Dan kan de Balance Bike hier prima bij helpen. Deze fiets is geïntroduceerd door Polisport en is bedoeld voor kinderen vanaf twee jaar. De allerkleinsten leren hun evenwicht te bewaren, te sturen en ontwikkelen hun motoriek met deze hippe loopfiets. Ik ben enthousiast!
Loopfiets is niet eng
Een loopfiets laat je kind voorzichtig kennis maken met het fietsen. De meeste kinderen vinden een normale fiets eng, maar een loopfiets niet. Ze zijn niet bang omdat ze door hebben dat ze hun voeten op de grond kunnen plaatsen als ze dat willen. Dit zorgt voor een zelfverzekerd gevoel en is de eerste stap om je kind zelf te leren fietsen.

Waar kan de Balance Bike je kind bij helpen?

De Balance Bike is een aanrader als je wilt dat je kind op een veilige manier kennis maakt met het fietsen. Je kind zal met deze handige loopfiets leren om zijn of haar evenwicht te bewaren. Dit is goed te vergelijken met het fietsen op een echte fiets. Je zult merken dat het de eerste keer niet meevalt, maar na de tweede en derde keer zal er een grote vooruitgang te zien zijn. Doordat je kind steeds beter haar of zijn evenwicht kan houden, zal het straks ook een stuk gemakkelijker zijn om op een echte fiets te fietsen. Door gebruik te maken van deze loopfiets, zal je kind ook de grove motoriek ontwikkelen. Het is namelijk zeker niet gemakkelijk om balans te houden én daarnaast ook nog eens vooruit lopen.

Oeps, bocht maken
Als je kind steeds vaker gebruik gaat maken van de loopfiets, dan zal je merken dat het inschattingsvermogen steeds beter wordt. Je kind komt nu namelijk voor grote uitdagingen te staan, ze leren omgaan met snelheid en moeten ook op tijd een bocht maken. Dit gaat letterlijk en figuurlijk met vallen en opstaan. De ingebouwde stuurbegrenzer van de Balance Bike zal je kind helpen om controle te houden over hoe ver het stuur gedraaid kan worden.

Eerste kennismaking met het fietsen

Wil jij ook op een hippe loopfiets samen met je kind oefenen? De Balance Bike is verkrijgbaar in twee verschillende kleurcombinaties, namelijk crème/mint en grijze/crème. Voor de prijs van € 59.95 kun je samen met je kind kennis maken met het fietsen. De comfortabele handvatten en zadel maken deze loopfiets tot een echte must-have voor je kind. De Balance Bike is vanaf Mei te koop!

Wil jij je kind zelf leren fietsen met de Balance Bike?

Spread the love

4 gedachten over “Balance Bike helpt je kind om zelf te leren fietsen

  1. Wat een toffe loopfietsjes! En ook nog goed betaalbaar. Wij geven onze bijna tweejarige een veloretti mini voor zijn verjaardag. Maar dit vind ik ook een goede overweging!

  2. Wat een leuke fietsjes. Wij hebben uiteindelijk geen loopfietsjes gehad, maar meteen een fietsje met zijwieltjes.

  3. Wat een leuk fietsje. Ik vind ze alleen zelf een beetje eng, vooral als we straks weer in het heuvelachtige Frankrijk zijn. Ik zie mn kind al de heuvel af denderen, zonder te kunnen stoppen haha. Voor in NL zou het wel ideaal zijn!

Reacties zijn gesloten.