Mama

Bescherm je baby tegen een val van de trap

Baby’s zijn zich niet bewust van gewaar en wanneer hij ook maar een beetje kan staan, klimt hij graag de trap op. Bescherm je baby tegen een val van de trap door boven- én onderaan de trap een traphekje te plaatsen. Zo voorkom je dat je baby de trap beklimt zonder dat jij er bij bent.

Bescherm je baby tegen een val van de trap met deze tips:

Met de volgende tips maak je je trap veiliger en bescherm je baby tegen een val van de trap. Niet alleen voor je baby maar ook voor jezelf wanneer je met je baby op je arm de trap op- of af gaat.

  • Heb je een open trap in huis? Voor kinderen jonger dan zes jaar wordt aanbevolen om de trap geheel dicht te maken. Ik hoor je denken: wat kost een traprenovatie wel niet? Passen de kosten nieuwe trap niet binnen je budget? Maal dan in elk geval de openingen niet groter dan 90 mm. Breng bijvoorbeeld halve stootborden aan.
  • Zorg voor een goed bereikbare, stevige trapleuning.
  • Bescherm je baby tegen een val van de trap: laat je baby nooit in de buurt van de trap spelen.
  • Zorg voor voldoende verlichting bij de trap.
  • Zorg voor stroeve bekleding of breng antislip-strips aan op de traptreden.
  • Laat geen spullen op de trap slingeren.
  • Heb je je baby op de arm? Houd dan altijd één hand aan de leuning.

Plaats een traphekje boven én onderaan de trap

Door boven- én onderaan de trap een traphekje te plaatsen voorkomt je dat je baby de trap beklimt zonder dat jij er bij bent. Het is uiteraard wel goed om het traplopen te oefenen, maar laat je baby dit altijd onder toezicht doen. Zorg voor een traphekje met goed kinderslot en dan het liefst een traphekje die je zelf met één hand kunt openen. Leer jezelf daarnaast ook aan om het traphekje altijd te sluiten.

Eerste hulp

Meestal loopt een val de trap met een sisser af. Maar het kan er ook minder leuk aan toe gaan: je baby krijgt een flinke buil of erger. Houdt je baby daarom nauwlettend in de gaten om te bekijken of hij zich ander gedraagt. Een cursus EHBO voor baby’s en kinderen kan ik je altijd aanraden. Heb je deze niet gevolgd en is je baby anders dan normaal? Schakel dan de  huisarts of eerste hulp in.

Heb jij voldoende maatregelingen getroffen om je baby te beschermen tegen een val van de trap?

Spread the love

Cassandra | 31 | Heeft een gamende man en 6 jarige dochter | Helpt ondernemers met het creëren van content @Cassistent.nl & blogt er op los: @momambition.nl & Interiorqueen.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *