Bescherm je baby tegen een val van de trap

Baby’s zijn zich totaal niet bewust van gevaar en wanneer ze ook maar een beetje kunnen staan, is het opletten geblazen mama. Voor je het weet beginnen ze de trap te bestijgeren en een ongeluk zit in een klein hoekje… of in dit geval al bij de eerste traptrede.. Bescherm je baby tegen een val van de trap en plaats niet allee boven, maar ook onderaan de trap een traphekje. Hiermee kun je voorkomen je dat je baby de trap op weet te klimmen zonder dat jij er bij bent.

Bescherm je baby tegen een val van de trap met deze tips:

Met de volgende tips maak je je trap veiliger en kun jij je baby beschermen tegen een val van de trap. Niet alleen voor je baby maar ook voor jezelf wanneer je met je baby op je arm de trap op- of af gaat.

  • Heb je een open trap in huis? Maak dan de trap dicht. Dit wordt namelijk aanbevolen voor kinderen jonger dan zes jaar en dat is natuurlijk niet voor niets. Maar ik zie je denken, wat kost een traprenovatie wel niet? Passen de kosten nieuwe trap niet binnen je budget? Zorg er dan voor dat de openingen niet groter zijn dan 90 mm. Breng in dit geval dan halve stootborden aan.
  • Zorg voor een goed bereikbare, stevige trapleuning.
  • Bescherm je baby tegen een val van de trap: laat je baby nooit in de buurt van de trap spelen.
  • Laat geen losse spullen zoals snoeren of wasgoed oid op de trap rondslingeren.
  • Zorg voor voldoende verlichting bij de trap.
  • Zorg ervoor dat traptreden stroef aanvoelen met bijvoorbeeld vloerbedekking.
  • Laminaat trap? Breng antislip-strips aan op de traptreden
  • Draag je de baby op de arm tijdens het traplopen? Houd je dan altijd met één hand vast aan de trapleuning.
  • Laat kinderen onder de 6 jaar niet bij de trap spelen.

Neem een cursus EHBO voor baby’s en kinderen!

Just in case en eigenlijk ook wel heul erg handig om te hebben. Een cursus EHBO voor baby’s en kinderen. Ik kan dit echt altijd aanraden. Heb je deze niet gevolgd en is je baby anders dan normaal? Schakel dan altijd de huisarts of eerste hulp in.

Plaats niet alleen boven aan de trap een traphekje, maar ook onderaan de trap!

Door zowel boven als onderaan de trap een traphekje te plaatsen, kun je voorkomen dat je baby de strap op of afklimpt zonder dat jij erbij bent.  Het is uiteraard wel goed om het traplopen te oefenen, maar laat je baby dit altijd onder toezicht doen. Zorg voor een traphekje met goed kinderslot en dan het liefst een traphekje die je zelf met één hand kunt openen. Leer jezelf daarnaast ook aan om het traphekje altijd te sluiten.

Toch naar de Eerste hulp?

Meestal loopt een val de trap met een sisser af. Maar het kan er ook minder leuk aan toe gaan: je baby krijgt een flinke bult of erger: letsel. Houdt je baby daarom nauwlettend in de gaten om te bekijken of hij zich anders gedraagt. Zo ja, schakel medische hulp in.

Heb jij voldoende maatregelingen getroffen om je baby te beschermen tegen een val van de trap?

Spread the love