Bespaar op uitgaan: haal het uitgaan naar huis!

Er steeds maar op uit gaan is best een dure grap. Helemaal met de feestdagen weer om de hoek, en alle zakenborrels, loopt het vaak flink in de papieren. Hoe kun je hier op besparen?

In de top 5 van dingen die geld verslinden staat toch wel uitgaan. Jouw kind(eren) zullen misschien ook wel eens vragen wanneer jullie weer eens naar McDonald’s of een pretpark gaan. En jouw vriend(inn)en willen misschien wel eens gezellig uit eten of een drankje doen in de kroeg. Hoe kun je ervoor zorgen dat je minder uitgeeft aan dure uitjes, naast het sparen van kortingspunten en het in de gaten houden van Vakantieveilingen, Marktplaats en Groupon? Simpel, breng de uitgaansgelegenheid naar jouw huis.

 

Besparen in de winter

Dit is natuurlijk de tijd om veel te veel geld uit te geven. De pepernoten en chocola vliegen je om de oren, en ook jij hebt vast alle gidsen en boekjes van elke (speelgoed)winkel met wat je allemaal moet kopen deze winter, al binnen gehad. Er moet geknutseld worden, maar je moet ook zo veel mogelijk uit huis uitstapjes maken. Daar komen dan de studiedagen, vakanties, en stakingen nog bij, en voor je het weet is daar de onderkant van je portemonnee.

Volgens recente studies is het vooral belangrijk dat een kind thuis is of buiten, en zichzelf leert vermaken. Prima, dan maken we het huis wat gezelliger, en is het voor iedereen fijn om gewoon lekker thuis te zijn. Ben je op zoek naar meer handige bespaartips? Lees dan verder!

Gezellige terras/ tuin

Zelfgemaakte milkshakes, smoothies, salades, tosti’s, broodjes gezond en taarten zullen bij jouw kinderen en vriendinnen in de smaak vallen. Wanneer zij doorhebben dat je dit thuis ook even lekker kunt maken, zullen ze waarschijnlijk minder snel voorstellen om dit te bestellen op een terrasje. Maak van jouw voortuin of balkon een gezellig terras. Zo kun je ook “mensen kijken” maar dan op een goedkopere manier. Kijk bijvoorbeeld eens op marktplaats, want daar kun je vaak goedkoop horecastoelen overnemen. Is jouw stijl meer Brokante of kleurig, dan kun je voor minder dan 50 euro een tuinsetje kopen op Marktplaats. Met een heater is dat ook aangenaam in de winter!

Eethoek met outlet meubels

Ook het restaurant kun je naar jouw huis halen door een aantrekkelijke eethoek en mooie borden om het eten op te presenteren. Dit hoeft niet duur te zijn, want tegenwoordig hebben veel restaurants ook modern en luxe ingeruild voor retro (makkelijk bij de kringloopwinkel verkrijgbaar). Gaan jouw kinderen uit logeren? Dan kun je de kroeg naar jouw huis halen. Maak jouw keuken en woonkamer ook voor vrienden en kennissen (via via kun je meer gasten krijgen) een gezellige plek door een goede opbergmogelijkheid voor speelgoed, biertap, wijn- of alcoholvrije drankenrek, stereoinstallatie of televisie met Youtubemuziek, hippe meubels en gezellig behang.

Netflix thuisbioscoop

Oké, thuis zie je niet de nieuwste films, maar vaak zijn er wel soortgelijke films te vinden die ouder zijn. Kijk bijvoorbeeld op Netflix of in zaken met tweedehands dvd’s. Met magnetronpopcorn erbij is het een goed alternatief, zeker als je ook een beamer hebt. Toegegeven: het is niet een echte bioscoop, maar hoe relaxt is het om onbeperkt drinken te pakken, te plassen wanneer jij dat wilt, en niet elke 5 minuten shhh te zeggen?

Een speelhoek voor de kinderen

Een kleintje vind het vaak nog wat moeilijker zichzelf te vermaken, en terwijl jij liever Netflixt, willen zij dat je mee komt spelen. En hoe leuk het ook is om met de VTech Zoef Zoef Dieren avonturenjungle te spelen, het leuker als ze dat zelf alleen doen. Belangrijk is dus een goede speelhoek.

Hoe mooi tapijt of een kleed ook is, in de speelhoek is het handiger om bijvoorbeeld laminaat te hebben liggen. Hier kunnen ze bijvoorbeeld met hun Zoef Zoef dieren lekker op rond rijden. Je kunt voor een deel van de kamer of voor de hele kamer gewoon laminaat online kopen. Dit is ook veel makkelijker schoon te houden als ze ook een snoepje ergens laten liggen of drinken omgooien.

Zet hier een lekkere stoel bij, en een kast met bakken om het speelgoed in op te ruimen, en je hebt er geen kind meer aan. Ze zitten bij jou, kunnen toch je aandacht vragen, en jij hoeft er niet bovenop te zitten. Win/win!

 

Spread the love

8 gedachten over “Bespaar op uitgaan: haal het uitgaan naar huis!

  1. Je eigen tuinterras. Zou toch heerlijk zijn als de hele buurt komt buurten. Sociaal toezicht, zeggen we dan. Een hele tafel vol met lekkers, lijkt me een puik idee.

  2. Dit vind ik leuk! Ik ben niet zo van het uitgaan en vind het fijn als dingen ook gewoon thuis kunnen. Zoals bioscoopje spelen.

  3. Wat een leuk artikel zeg. Je hebt helemaal gelijk. De wintermaanden kosten al genoeg. Ik vind dit hele leuke alternatieven 🙂

  4. Helemaal mee eens, je haalt goede punten aan. Het is inderdaad een dure periode en dan is het fijn om ook regelmatig iets thuis te doen, scheelt enorm.

  5. Goede tips zeg! Ik denk dat ik juist het idee van echt even weg gaan en een uitje meemaken zo leuk vind, waardoor ik het toch zou blijven doen. Inderdaad is het wel zo dat je hier op deze manieren ook iets leuks van kan maken, zonder het vele geld eraan uit te geven! Daarom hele goede tips en ik denk dat ik dit ook wel vaker zo kan doen.

  6. Wij hebben sinds deze zomer ook een hele mooie buiten set, maar geen overkapping of heater en dan is het soms wel echt koud brrrr.. haha

  7. Leuke tips en ja, er is inderdaad genoeg thuis te doen en te knutselen 🙂 – Daarnaast, ik zit met dit weer toch ook echt wel het liefste thuis met de kachel aan 😉

Reacties zijn gesloten.