Buiten de pixels: minder schermen, meer naar buiten!

Tegenwoordig lijkt het de normaalste zaak van de wereld om je kinderen te vermaken met de tablet, telefoon en televisie. In onze tijd waren deze apparaten er niet, en moesten wij ons zelf vermaken door bijvoorbeeld lekker buiten te spelen. Wist je dat ook de ogen van kinderen steeds slechter worden door het vele kijken naar schermen en minder buiten zijn? Pearle heeft daarom de campagne #buitendepixels opgericht om kinderen te stimuleren om meer naar buiten te gaan. In dit blog lees je meer over dit initiatief en waarom wij zo enthousiast zijn!

Wel of geen tablet, telefoon of televisie?

Persoonlijk vind ik dit best lastig! Ik heb altijd hard geroepen: niet te veel schermen wanneer mijn kinderen nog klein zijn, maar in de realiteit is dit toch anders. Het is normaal geworden om je kind te laten ontspannen met een spelletje op de tablet of een televisieprogramma. Wij proberen er wel regelmaat in te hebben, ze mogen dan ook niet de hele dag met de tablet in hun handjes lopen. Wij stimuleren onze kinderen ook om bijvoorbeeld te gaan knutselen, kleuren of naar buiten te gaan.

#buitendepixels

Omdat is gebleken dat het zicht van kinderen de laatste jaren steeds slechter wordt door o.a. het kijken naar schermen en het minder buiten spelen, is Pearle de campagne #buitendepixels gestart. Tijdens de kinderboekenweek (3 t/m 14 oktober 2018) lanceren zij het exclusieve buitenboek ‘Buiten de Pixels’ in samenwerking met kinderschrijver Marco Kunst en illustrator Anne Roos Kleiss. Ze willen hiermee kinderen op een leuke manier stimuleren om naar buiten te gaan, om zo ook te laten zien dat er nog veel meer te zien is. 2 uur buitenlicht per dag is namelijk ontzettend goed voor je ogen in tegenstelling tot uren op je telefoon of op de tablet.

Onze mening over de campagne en het kijken naar schermen

Zoals hierboven ook omschreven, proberen wij de juiste balans te vinden tussen zelf spelen en het kijken naar schermen. Wij vinden het boek ‘Buiten de Pixels’ dan ook een ontzettend goed initiatief! Ik ben van plan om regelmatig het boek mee naar buiten te nemen samen met de kindjes, zodat ook zij meer horen over buiten spelen en waarom dit goed is voor o.a. de ogen. Met de herfst in aantocht, is het natuurlijk erg aantrekkelijk om buiten te gaan spelen tussen de blaadjes. Dit gaan wij dan ook zeker doen!

Ook het Buiten de Pixels boekje halen? Kijk dan hier voor de dichtstbijzijnde Pearle vestiging.

Spelen jouw kinderen veel buiten? En hoe ga jij om met het kijken naar schermen, heb je bijvoorbeeld een bepaalde schermtijd per dag? Ik ben benieuwd naar jullie mening!

 

Spread the love