Vijf toffe buiten speel ideeën!

JAZEKER! Daar was het zonnetje dan ein-de-lijk! Ik wil echt niemand horen klagen over dat het te heet was… want eindelijk kunnen de slippers, rokjes en zonnebrillen weer uit de kast en mijn kids weer tenten bouwen en het clubhuis in! Check deze 5 toffe buiten speel ideeën!

Ik denk in slippers, rokjes en zonnebrillen… Mijn kinderen denken in zwembadjes, springkussens en zandbakken. ”wanneer gaan we het grote zwembad opzetten mam?!” hoorde ik al in december… ”eh.. nou wanneer ze zon schijnt en je op je blote voetjes naar buiten kan…” Ze kwam er toen al redelijk snel achter dat -2 daar dus geen geschikte temperatuur voor was…

Zodra de zonnestralen door haar gordijn schenen (06:00…) donderdag ochtend, riep ze (net hard genoeg om het hele huis te wekken) ”MAAAMAAAA vandaag kunnen we ECHT op blote voeten naar buiten!!!” En daar had ze inderdaad gelijk in!

Toffe buiten speel ideeën!

Zwembad in de tuin, clubhuis helemaal schoongemaakt, zandbak open… van die heerlijke zwarte voetjes, zand in hun haren en een lach van oor tot oor. Ik zag ze stiekem de steentjes uit mijn planten potten halen om er mee te spelen en dat bracht me op een idee…

Kinderen spelen nou eenmaal met dingen die er interessant uitzien. Je kan nog zoveel kleuren op een bal printen, de thee zakjes zullen het altijd blijven winnen…

Vijf toffe buiten speel ideeën!

Lekker buiten spelen met:

 • Verschillende bakjes met pasta, macaroni, rijst of iets dat je nog moet koken. Hele gerechten krijg je die dag voorgeschoteld van je kids!
 • Geef ze een aantal kwasten waarmee je normaal gesproken je muren zou schilderen. Rollers zijn ook heel gaaf! Doordat ze die door het water halen kan je ”schilderen” met water op een houten schutting of op de tegels. Na tien min is het weer opgedroogd en kunnen ze weer een nieuw kunstwerk maken.
 • Ga op de grond liggen, teken met stoepkrijt jullie silhouette en laat hem daarna helemaal invullen door je kind. De meest mooie creaties krijg je daarvan.
 • Maak een blote voetenpad! Een stukje met zand, een stukje met blaadjes, een bak of groot karton met verschillende kleuren verf, daarna een groot vel papier en laat ze daar overheen lopen met hun voetjes om een tekening vol gekleurde voetjes te maken en als laatste een bak met water om ze af te spoelen. Gegarandeerd succes dit!
 • Maak een parcour! Een bankje waar ze overheen moeten, een tunnel om doorheen te kruipen een doek kan je ook onderdoor, een bak water om overheen te springen, een stukje hinkelen, en alles wat je maar kan gebruiken uit je tuin! Dan pak je je stopwatch en ga je de snelste tijden meten! Hyper actief worden ze ervan, maar na een uurtje zijn ze volledig knock out!
 • In de zandbak! Taartjes bakken, kastelen bouwen, een modderbad.. alles is mogelijk in de zandbak.

ONWIJS veel buitenspeel plezier en wanneer ik weer wat toffe buiten speel ideeën heb verzonnen, zal ik ze zeker toevoegen!

Lees meer van mij op dailylot.nl 

5 toffe buitenspeeltips

 

 

Spread the love

6 gedachten over “Vijf toffe buiten speel ideeën!

 1. Dit zijn echt 5 goede tips. Nu ik date met iemand die een kind heeft. Komt dit zeker goed van pas. 😉 Dankjewel, vooral die met stoepkrijt lijkt mij echt leuk om te doen.

 2. Leuke tips! En buiten spelen is gezond en zorgt ook nog eens voor genoeg beweging. Wat kinderen vaak ook leuk vinden is een plastic zeil met daarop schuim en dat ze dan heel hard kunnen glijden.

 3. Leuke tips! Ik zou alleen die met macaroni en rijst enzo nooit doen ivm verspilling van voedsel. Maar ik zie nu al zoveel dingen voor me die ik met mijn neefje kan doen. Als ze ouder worden is flesjes voetbal ook leuk! Dat deden wij altijd op de camping. 😉

 4. Dat blotevoeten pad is echt een super idee. Ook ideaal voor kinderen die prikkelgevoelig zijn of die moeite hebben de omgeving om zich heen te ervaren. Ze leren heel bewust naar hun lijfje luisteren!

 5. Wat een leuke ideeën! Hier is vooral de Space scooter, stoepkrijt en springtouw voor buiten favoriet x

Reacties zijn gesloten.