Leuke cadeautjes voor de allerkleinste | baby en peuter

Wat is het toch leuk om die kleintjes te verwennen! Maar met zoveel keuze, wat geef je een peuter of baby eigenlijk cadeau?

Leuke cadeautjes voor peuters

Het leukste vind ik toch wel leerzaam speelgoed. Het klinkt heel suf, maar er is echt heel leuk leerzaam speelgoed. Een babypop die mee op het potje gaat bijvoorbeeld als Zoe gaat op het potje, van Vtech of de Baby Alive. Dat speelt op zo een moment ook bij de peuter vaak. Al moet ik zeggen dat het ook zo enorm leuk is voor kinderen tot een jaar of 8. Gewoon het voeren en hoe alles werkt.

De Bla Bla blokken helpen met de eerste woordjes en dingen herkennen terwijl ze bouwen. Net als bij het boekje met eerste 100 woordjes van Vtech, of de tiptoi van Ravensburger, leren ze daar gewoon snel van. Door de liedjes van speelgoed hebben beide meiden het alfabet geleerd. Je kunt ook denken aan de praatpoppen, of juist de Bliksem McQueen pitstop. Al dat geklets van dat speelgoed is echt ergens goed voor.

Ook leuk is zeg maar het speelgoed die mee leert met een kind. Zo heb je Suzy en haar puppy. Hoe meer ze met de puppy speelt, hoe beter hij luistert. Of de Luva doll die steeds meer kan zeggen naarmate je het meer aandacht geeft. Of Chewbaka die zijn armen in de lucht gooit voor aandacht en steeds meer woorden zegt. Te grappig.

Natuurlijk blijven knuffels altijd leuk. Voor op bed, om in de avond mee te slapen, of gewoon voor een thee partijtje samen met het Tante Jet theesetje (in december kun je deze winnen op pinkpress.nl, dus hou de site in de gaten!). De Pomsies zijn schattige pluisbol vriendjes die je overal mee naar toe kunt nemen – om de pols, de enkel, de schooltas, noem het maar op!?

Cadeautjes voor een baby

Wil je graag een baby een cadeautje geven? Ook dan zijn er vele leuke cadeautjes te verkrijgen van diverse merken. Zo is een activiteitenkubus, een lichtjeskever of een babytelefoontje van Vtech erg leuk om cadeau te doen. Kleine Noé van Jamey is bijvoorbeeld weer dol op de KoetjeBoe van Vtech. Maar ook het boekje met eerste 100 woordjes word graag mee gespeeld. dit omdat het natuurlijk makkelijk is zelf op te drukken en het ook geluidjes maakt. naast de woordjes.

Ook pluche knuffels vallen erg in de smaak. Kies bijvoorbeeld voor een schattige My Little Pony knuffel of voor een stoer Star Wars figuur. Pluche knuffels kunnen erg lang meegaan, dus het is zeker een duurzaam cadeautje waar iedere baby veel plezier van gaat hebben. Weet je niet of een kind allergisch is, neem dan een knuffel van katoen bijvoorbeeld. Waar geen haren aan zitten. Dit is ook veiliger als ze op een leeftijd zijn dat alles de mond in gaat. Uiteraard zit je met een rammelaar of een knisperboekje bijna altijd wel goed. Of kijk voor inspiratie bij maar liefst 201 cadeautips voor peuters!

Heb jij nog leuke tips om cadeau te doen aan de allerkleinsten?

Spread the love