De 11 leukste pretparken in de Benelux

De Benelux heeft een schat aan spannende pretparken die plezier en avontuur bieden voor bezoekers van alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar adembenemende achtbanen, waterattracties of betoverende shows, deze blog brengt je naar de 11 leukste pretparken in de Benelux. 

1. Efteling (Kaatsheuvel, Nederland):

Efteling is een sprookjesachtig pretpark met betoverende attracties geïnspireerd door mythes en legendes. Ontdek de iconische attracties zoals de Vliegende Hollander en Baron 1898, of verken het sprookjesbos vol met bekende verhalen. 

Adres: Europalaan 1, 5171 KW Kaatsheuvel, Nederland.

2. Parc Merveilleux. 

Parc Merveilleux, gelegen in Bettembourg, biedt een betoverende ervaring voor jonge bezoekers. Het park combineert attracties, dieren en prachtige groene omgevingen om een leuke en educatieve omgeving te creëren. Kinderen kunnen genieten van draaimolens, een treinrit, een speeltuin, een minigolfbaan en nog veel meer.

Een hoogtepunt van Parc Merveilleux is de dierentuin, waar kinderen kunnen kennismaken met verschillende diersoorten, waaronder exotische vogels, aapjes, herten en ezels. Er zijn ook dagelijkse shows met dieren om van te genieten.

Het adres van Parc Merveilleux is Route de Mondorf, L-3260 Bettembourg, Luxemburg.

3. Walibi Belgium (Waver, België):

Walibi Belgium is een actievol pretpark met een indrukwekkende verzameling achtbanen en attracties. Van de angstaanjagende Cobra tot de sensationele Pulsar, er is voor elk wat wils.

Adres: Boulevard de l’Europe 100, 1300 Waver, België.

4. Kinderpretpark Julianatoren

De Julianatoren is speciaal ontworpen voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Het park biedt meer dan 60 attracties en shows die zorgen voor een dag vol plezier en avontuur.

In Julianatoren kunnen kinderen genieten van diverse attracties, waaronder draaimolens, botsauto’s, een reuzenrad, een treinrit en een waterbaan. Er zijn ook verschillende speeltoestellen en springkussens verspreid over het park. Daarnaast zijn er interactieve shows met bekende figuren zoals Jul & Julia, de mascottes van het park.

Het park heeft ook speciale zones voor de jongste bezoekers, zoals de Dreumes- en Peutertuin, waar ze veilig kunnen spelen en ontdekken.

Het adres van Kinderpretpark Julianatoren is Amersfoortseweg 35, 7313 AC Apeldoorn

5. Plopsaland De Panne (De Panne, België):

Plopsaland De Panne is een betoverend pretpark gebaseerd op de populaire kinderprogramma’s van Studio 100. Kinderen kunnen genieten van attracties met hun favoriete personages, zoals Kabouter Plop en Bumba. 

Adres: De Pannelaan 68, 8660 De Panne, België.

6. Toverland (Sevenum, Nederland):

Toverland is een magisch pretpark met attracties voor het hele gezin. Van de sensationele achtbaan Fenix tot de betoverende Magische Vallei, er zijn avonturen voor alle leeftijden. 

Adres: Toverlaan 2, 5975 MR Sevenum, Nederland.

7. Bellewaerde (Ieper, België):

Bellewaerde combineert attracties en dieren in een uniek park. Naast spannende attracties zoals de Huracan en Dawson Duel, kun je ook exotische dieren bewonderen in het Bellewaerde Park.

Adres: Meenseweg 497,Ieper, 8902 Zillebeke, België.

8. Bobbejaanland (Lichtaart, België):

Bobbejaanland biedt een mix van opwindende attracties, shows en live-entertainment. Bezoekers kunnen genieten van adrenaline-pompende attracties zoals Fury en Sledge Hammer, evenals de spectaculaire waterattracties. 

Adres: Olensteenweg 45, 2460 Lichtaart, België.

9. Slagharen (Slagharen, Nederland):

Slagharen is een wildwest-themapark dat een nostalgische sfeer combineert met moderne attracties. Maak een ritje in de iconische achtbaan Gold Rush, geniet van waterpret in Aqua Mexicana en ontdek het Wild West Adventure. 

Adres: Zwarte Dijk 37, 7776 PB Slagharen, Nederland.

10. Plopsa Indoor Hasselt (Hasselt, België):

Plopsa Indoor Hasselt is een overdekt pretpark dat het hele jaar door plezier biedt, ongeacht het weer. Kinderen kunnen genieten van attracties met hun favoriete Studio 100-personages, zoals Mega Mindy en Piet Piraat. 

Adres: Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt, België.

11. Mini-Europa (Brussel, België):

Mini-Europa is een uniek pretpark waar bezoekers in één dag door heel Europa kunnen reizen. Ontdek de miniatuurversies van beroemde Europese monumenten en geniet van interactieve tentoonstellingen die de geschiedenis en cultuur van Europa tot leven brengen. 

Adres: Bruparck, B-1020 Brussel, België.

Of je nu op zoek bent naar sprookjesachtige avonturen, spannende achtbanen of betoverende shows, de Benelux biedt een breed scala aan pretparken voor het hele gezin. Van de magie van de Efteling tot de sensatie van Walibi Belgium, er is voor elk wat wils. Pak je koffers, trek je beste avontuurlijke schoenen aan en ga op weg naar deze 11 fantastische pretparken in de Benelux!

Misschien vindt je dit ook leuk: Nijntje museum TOF uitje van baby tot en met kleuter of de leukste uitjes naar Duitsland

Spread the love