De 5 leukste kraamcadeaus om als grootouder te geven

Het moment waarop je opa of oma wordt, is natuurlijk erg bijzonder. Als trotse grootouder wil je natuurlijk een speciaal kraamcadeau geven dat zowel praktisch als betekenisvol is. De meeste grootouders willen ook graag wat meer geven dan een kledingsetje of knuffeltje. In dit artikel ontdek je de vijf leukste kraamcadeaus die perfect zijn om te geven aan de ouders van je kleinkind.

  1. Kinderstoel

Een kinderstoel is een mooi cadeau, dat ‘op de groei’ gekocht kan worden. Met een kinderstoel kan de familie nog lang genieten van kostbare momenten aan tafel. Kies bij voorkeur voor een kinderstoel die in hoogte verstelbaar is en gemakkelijk schoon te maken is. Veiligheid en comfort zijn hierbij van groot belang, dus let op de aanwezigheid van een stevige gordel en een comfortabel zitkussen. Bij Van Asten Babysuperstore vind je een uitgebreid assortiment.

  1. Wipstoeltje

Een wipstoeltje is een leuk cadeau dat het kleinkind op een veilige en leuke manier laat meegenieten van alles wat er in de kamer gebeurd. Met een optionele speelgoedbevestiging zal het kleintje zich zeker vermaken terwijl je als grootouder kan toekijken. Een wipstoeltje biedt ook de mogelijkheid om de baby comfortabel en veilig ergens neer te zetten, terwijl de grootouders hun handen even vrij hebben. Wanneer je kiest voor een inklapbaar model kan deze ook gemakkelijk in de auto worden meegenomen wanneer de ouders met het kindje bij op en oma op bezoek gaan.

  1. Babyfoon

Een babyfoon is een praktisch cadeau wat de ouders veel rust zal geven. Hiermee kunnen ze altijd een oogje in het zeil houden, zelfs als ze niet fysiek bij de baby zijn. Een moderne babyfoon biedt vaak video- en geluidsmonitoring, waardoor de ouders of oppas kunnen zien en horen wat er in de babykamer gebeurt. Sommige babyfoons hebben zelfs extra functies, zoals temperatuurweergave en slaapliedjes, om de baby op zijn gemak te stellen. Zorg dat je je goed inleest over alle verschillende opties en ook op de hoogte bent van de veiligheidsrisico’s van bepaalde modellen. 

  1. Kinderwagen

Een kinderwagen is een vaak door grootouders gegeven kraamcadeau. Kies voor een kinderwagen die stevig, gemakkelijk wendbaar en comfortabel is voor zowel de baby als de ouders. Verstelbare handvatten en een ruime opbergmand zijn ook handige kenmerken om op te letten. Wanneer je overweegt om een kinderwagen cadeau te doen is het raadzaam om een budget op te geven en de nieuwe ouders zelf de uiteindelijke keuze hierin te laten maken, aangezien je voorkeuren hierin vaak erg persoonlijk zijn.

  1. Wiegje

Een wiegje is een liefdevol geschenk dat grootouders kunnen geven om de baby een veilige en rustgevende slaapomgeving te bieden. Een wiegje is ideaal voor dutjes in nachten in de eerste maanden van de baby. Kies voor een wiegje dat voldoet aan de veiligheidsnormen en voorzien is van een comfortabel matrasje. 

Ook op zoek naar een kraamcadeau voor de moeder? Lees dan hier verder!

Spread the love