De 5 leukste zomeroutfits voor tijdens je zwangerschap

Wanneer je zwanger bent is het soms moeilijk om leuke kleding te vinden. Gelukkig is de wereld van de positiekleding de afgelopen jaren vele malen verbeterd en is de keuze groter geworden. Toch kan het soms een uitdaging zijn in de zomer om fijne kleding te vinden als je (hoog) zwanger bent, want tijdens de warme dagen wil je juist lekker luchtige kleding dragen. En hoe zit het met badkleding wanneer je zwanger bent? Wij geven je vandaag wat leuke tips!

1. Luchtige tops

Leuke tops en t-shirts vinden wanneer je zwanger bent is niet altijd even makkelijk. Maar weet dat wanneer je wat out of the box denkt er heel veel kan. Stap eens weg van alle positiekleding en ga voor lekkere luchtige los vallende tops. Bijvoorbeeld bij OTTO hebben ze een hele ruime collectie van tunieken. Zelfs met een buikje kun je deze makkelijk dragen. Zit het toch wat strak? Kies dan voor shirtjes die oversized vallen. Wanneer je het model dan niet zo mooi vindt draag je er een leuk smal riempje op en klaar ben je!

2. Bikini

Ook in de badmodewereld is er een plekje voor de zwangere vrouw. Met name badpakken worden zo ontwikkeld dat ze je figuur goed benadrukken en dat alles goed aansluit. Wanneer je geen badpakkenmens bent kun je natuurlijk ook gewoon lekker een bikini dragen. Jouw babybuikje mag namelijk zeker gezien worden! Kies voor het broekje een maatje groter (eventueel voor de top ook aangezien je borsten fijn meegroeien) en je staat deze zomer te shinen op het strand!

3. Shorts

Heel makkelijk zijn de positieshorts. Op deze manier kun je fijn genieten van korte broeken zonder dat ze op je buik duwen. Positieshorts hebben hetzelfde ontwerp dan positiebroeken en hebben een band aan de bovenkant, waardoor de broek wat lager uitvalt. Daar ze je overigens niets van wanneer je er een leuke top of shirtje op draagt.

4. Rokjes

Wanneer je zwanger bent zijn rokjes ook supertof. Sterker nog…ze zijn ideaal wanneer je al een wat groter buikje hebt. Veel rokjes hebben namelijk een elastieken band aan te bovenkant, waardoor het lekker mee rekt. Zo past het (bijna) altijd!

5. Maxi jurken

De maxi jurk is voor iedereen een geweldig item om in de zomer te dragen. Deze jurken komen in allerlei soorten ontwerpen, zitten altijd fijn en dragen altijd heel comfy. Ze tekenen je lijf goed af of verhullen juist bepaalde delen. Ook voor de zwangere vrouw is een maxi jurk onmisbaar in de zomer. Kies ook hier weer voor een los vallend exemplaar zodat je genoeg ruimte voor het babybuikje hebt. Genieten maar!

Spread the love