De 5 ultieme family hacks!

Je kent ze wel, allerlei hacks die het leven zoveel makkelijker en leuker maken. Ga je op internet zoeken dan zul je al snel door de bomen het bos niet meer zien, want er zijn enorm veel hacks te vinden. Van opvoeden tot speelgoed en van lifehacks tot aan food hacks. Wij zijn ze ook tegengekomen en delen in dit artikel de leukste en handige family hacks voor jawel…het hele gezin!

1. Food hack: groente en fruit

Wie kinderen heeft weet dat het moment van de maaltijd af en toe best stressvol kan zijn. Aten ze voorheen nog heel lekker die spinazie op lusten ze het nu niet meer. Alles is opeens vies en enkel een boterham met pasta is nog goed genoeg. Laat jezelf hierdoor niet uit het veld slaan, want weet dat dit fases zijn. Wist je dat kinderen heel gevoelig zijn voor vrolijke en kleurrijke dingen? Maak daar gebruik van. Maak hun bordje met groente en fruit zo op dat het een feestje is om naar te kijken. Maak bijvoorbeeld de leukste figuurtjes of een heuse fruitregenboog. Wedden dat het allemaal op gaat?

2. Speelgoed hack: Bak om mee te knoeien

Met modder bezig zijn, zand of andere rotzooi…je kindje wordt er dikwijls heel blij van. Wij als ouders iets minder, want het zorgt voor aardig wat rommel. Deze leuke speelgoed hack is dan ook lekker toepasbaar met zand, modder en meer en is ook nog eens heel simpel. Ga op zoek naar een vierkant dienblad met dichte zijkanten. Doe hier een laagje vernis overheen zodat het waterdicht is. Koop verschillende opbergbakjes en vul ze allemaal met een ander goedje om mee te spelen. Denk aan zand, rijst en pasta. Zorg ook wat wat leuke speelgoedjes als kleine bakjes en schepjes en je kindje is uren zoet met het scheppen van rijst en het door de vingers laten glijden ervan. Je kunt dit ook met water doen, zorg er dan voor dat je er een handdoek onder hebt liggen of ga er lekker mee naar buiten.

3. Opvoed hack: maak er een wedstrijd van

Kinderen die niet mee willen werken, het lijkt een alledaagse struggle. Ze hebben overigens een zesde zintuig hiervoor, want net op die momenten waarbij je het niet kan gebruiken gaan ze dwarsliggen. Ertegenin gaan heeft geen zin, het probleem wordt er alleen maar erger door en je kinderen gaan zich meer verzetten. Wat goed helpt is om van alles een wedstrijdje te maken. Kinderen zijn namelijk erg competitief ingesteld. Willen ze niet naar bed? Roep dan: “wie als eerste in bed ligt heeft gewonnen!” en kijk hoe snel ze naar boven rennen!

4. Money hack: vergelijk en bespaar

Als gezin geef je aardig wat geld uit. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar feit is dat kinderen veel geld kosten. Nu en ook later overigens, want het studeren wordt er ook niet goedkoper op. Om hier en daar wat geld te besparen is dan zeker aan te raden. Gebruik bijvoorbeeld de verzekeringscheck van Vergelijkdirect. Deze check t.w.v. €79,- kun je nu gratis doen en hiermee bespaar je tot wel €240,- per jaar op jouw alles in 1 verzekeringen. Daar kun je weer een paar leuke uitjes mee maken!

5. Poets hack: azijn!

Bekers met plakkerige ranja die omvallen, wc’s waar ongelukjes gebeuren…het is dagelijks aan de orde. Als ouder heb je het gevoel altijd wel bezig te zijn met poetsen en opruimen. Hier is overigens een makkelijke tip voor: azijn! Dweil met een scheutje azijn in je water en je kunt van de vloer eten. Ook kun je er ideaal de badkamer en het toilet mee reinigen en zorgt het voor die mooie glans in de vaatwasser. Het mooie van alles is dat azijn natuurlijk lekker goedkoop is, dus zorg dat je altijd twee flessen op voorraad hebt!

Spread the love