De babyfoon | Hoe kies je de juiste voor jouw huis?

Babygeluk. Het liefste zou je jouw pasgeboren bundeltje van geluk de hele dag vasthouden en knuffelen, maar ze kosten ook een hoop energie ! Eten, poepen, huilen, soms alle drie tegelijk. Je hebt als ouder een dagtaak aan het verzorgen van de kleinste, en dat doe je met liefde, maar als de spruit slaapt is het heerlijk als je even de tijd hebt om languit op de bank te liggen. Maar je staat wel op stand-by. En daarvoor biedt een babyfoon uitkomst. Maar wat maakt een babyfoon goed ?

Helder ontvangst

Of je nu een babyfoon met of zonder camera aanschaft, de reden dat je hem koopt is omdat je de baby in de gaten wilt houden, niet omdat je een vage piratenzender of de camerabeelden van de vijver van de buren wilt ontvangen. Een helder ontvangst is belangrijk als het gaat om een babyfoon. Een zuiver geluid en helder beeld van de baby in zijn of haar ledikantje is de reden dat je zo’n ding aanschaft, dus neem de tijd als je er naar gaat zoeken. Vooral wanneer je voor het eerst moeder word en nog in je kraamtijd zit is het fijn om je kindje te kunnen zien slapen. Wij hadden gelukkig kraamzorg de eerste twee weken, maar toch vond ik het heel erg fijn om af en toe zelf even te kunnen spieken.

Wij hebben zelf de Alecto Baby DVM-200 – Jamey


Functionaliteit

Er bestaan tegenwoordig babyfoons waar zelfs de CIA jaloers op zou worden. Nachtzicht, visuele geluidsindicatie, zoomfunctie en nog vele andere handige functies zorgen ervoor dat je als zo nodig de glans op een snottebel zou kunnen zien. Dit alles kan eventueel naar jouw mobiele telefoon of tablet worden gestuurd via een speciaal ontworpen app, zodat je zelfs tijdens het uitlaten van de hond kan genieten van de dromerige glimlach van jouw nageslacht.

Judith gebruikt voor haar kleine spruit een Alecto babyfoon met camera.


Levensduur

En daarmee bedoelen we de levensduur van de accu of batterij van de babyfoon, niet die van de baby zelf.
Het is belangrijk dat een batterij of accu van een babyfoon langer meegaat dan een aflevering van koffietijd. Je wilt de baby tenslotte continue in de gaten kunnen houden zonder dat je telkens de batterijen moet vervangen of de accu op moet laden. Let daarom bij de aanschaf op de levensduur van de bijbehorende batterijen. Een kleine moeite bij het lezen van de lettertjes scheelt een hoop moeite bij het gebruiken van jouw babyfoon.

Tot slot

Een babyfoon is geen oppas, dus een avondje naar de kroeg met de babyfoon app op je telefoon is niet de meest handige actie. Ga af en toe lekker real life bij je baby kijken, ze groeien zo snel, geniet er volop van !
 

Spread the love

Eén gedachte over “De babyfoon | Hoe kies je de juiste voor jouw huis?

  1. Wauw, wat een flitsende babyfoon! Wij hadden destijds een model van Maxi Cosi (?). Maar dan had je geen beeld er bij bijvoorbeeld. Leuk om te zien hoe ze er nu uitzien!

Reacties zijn gesloten.