De babykamer van.. Cas

Mijn naam is Gerdine. Ik ben moeder van ons zoontje Cas, die inmiddels ruim 1,5 jaar is. Samen met mijn man wonen wij in het gezellige Amsterdam. Op mijn blog Mindful Moms schrijf ik over het moederschap en thema’s zoals dragen, yoga, mindfulness en mooie producten. Met mijn blog hoop ik andere mama’s te inspireren tot bewust en relaxt moederschap, waarbij je vooral ook jezelf niet vergeet. Vandaag laat ik je de babykamer van Cas zien.

Toen we de babykamer gingen inrichten zag ik het steeds meer voor me. Hoe Cas in zijn ledikantje zou liggen, hoe ik hem zou verschonen op de commode. Ik vond het zo bijzonder. Uiteindelijk is zijn kamer een babykamertje vol symboliek geworden.

Het ledikantje

De eerste paar maanden sliep Cas in een heel lief mozeswiegje, dat ik op de kop tikte via Marktplaats. Ik kon het wiegje gemakkelijk verplaatsen en bijvoorbeeld in onze slaapkamer of in de woonkamer neerzetten. Lekker dichtbij ons. Maar Cas zijn echte bedje stond ook al klaar. Het is een 30 jaar oud ledikantje, die mijn ouders een kleine opknapbeurt hebben gegeven voordat Cas werd geboren. En zo was het bedje al snel weer als nieuw. Mijn broertjes en ik hebben er alle drie in geslapen en toen Cas 3 maanden was, was het zijn beurt.

Het hemeltje

Toen ik ging trouwen wist ik het al: de stof van mijn sluier ga ik gebruiken voor het hemeltje van het babybedje. Online kocht ik een piekstok en een sluier standaard, die je heel gemakkelijk aan het bedje kon bevestigen. Mijn moeder maakte vervolgens van tule het hemeltje (aangezien ik zelf niet zo handig ben 😉 ). De sluier werd er losjes op bevestigd. Als ik er naar kijk herinnert het mij iedere keer weer aan onze mooie trouwdag.

Een dromenvanger in de babykamer

Ik wilde zo graag een dromenvanger in Cas zijn babykamertje hangen. De symboliek van dromenvangers vind ik prachtig en het liefste maakte ik er zelf een. Dit bleek iets moeilijker dan ik dacht en zo heeft een webshop uiteindelijk een customized versie voor mij gemaakt. Mét edelsteentjes die goed passen in de kinderkamer.

De commode

De commode is toch wel het pronkstuk van Cas zijn kamertje. Er wordt nog regelmatig aan ons gevraagd waar we hem hebben gekocht. Maar helaas, dit stuk is niet zomaar ergens te koop. Het is een oud, (oorspronkelijk) donkerbruin dressoir dat we hebben geërfd van mijn opa en oma. Toen ik zwanger bleek kreeg het een ware metamorfose. We hebben de kast opgeschuurd en een geheel nieuwe look gegeven met mintgroene verf. Ik ben nog steeds heel blij met het eindresultaat.

Spread the love

Eén gedachte over “De babykamer van.. Cas

Reacties zijn gesloten.