De babykamer van.. Filou

Mijn naam is Mirjam Hart. Ik ben moeder van 3 kinderen (Noah Joe van 12, Eli van 3 en Filou wordt in juni 1 jaar) en we wonen samen met mijn vriend Bram in een nieuwbouwwoning in Zwaag, Noord-Holland. Vandaag laat ik jullie de babykamer van Filou zien.

Op mijn blog ‘Een Goed Verhaal’ schrijf ik graag over interieur & lifestyle. Het is een feel good blog, waarbij ik lezers op een laagdrempelige manier kennis wil laten maken met milieubewuster en duurzamer wonen en leven. Ons huis is dan ook redelijk duurzaam ingericht.

In ons vorige huis was de babykamer ons allereerste duurzame project. We verfden de muren met eco verf van Fairf en kochten zoveel mogelijk duurzame en tweedehands items.

Sinds december vorig jaar wonen we in dit huis. Nu zijn we langzamerhand bezig met ons hele huis te “verduurzamen”. Ook de babykamer doet weer mee aan dit project. De kamer van Filou staat vol met tweedehands meubeltjes. Het ledikant is van Timzowood en kocht ik tijdens mijn zwangerschap van haar grote broer Eli via Marktplaats. Nu ligt ons kleine meisje hier dus in te slapen.

Het vloerkleed lag in ons vorige huis in de woonkamer en al tijdens de verhuizing wist ik dat ik dit kleed op de babykamer wilde hebben. Dit gaf mij dan ook meteen het idee om de babykamer een boho-look te geven. Ik vind het vloerkleed heel knus staan en het werkt meteen geluiddempend! Wel zo fijn voor de buren…

De commode kocht ik ook via Marktplaats. Met een likje verf was hij als nieuw. Het bamboe krukje ernaast kocht ik bij de kringloopwinkel vlakbij ons huis, waar ik regelmatig een rondje doe.

De garderobekast is, net als het ledikant, van het merk Timzowood. Ik houd heel erg van stevige houten meubels omdat ze lang meegaan. Deze kast was eerst onze tv-kast, maar door er een badkamerstang van Ikea in te bevestigen kan de kast nu prima door als kledingkast voor onze kleine dame!

Ik ben nogal een verzamelaar en dat zie je in ons huis terug. Overal vind je kleine hoekjes vol met spulletjes. Toch probeer ik de babykamer nog bewust wat rustiger te houden. Filou krijgt al genoeg prikkels en haar slaapkamer moet een plek zijn om tot rust te kunnen komen. Voor de geboorteposter van Mr.Starsky Amsterdam, de slinger van Return to Sender, het konijn gemaakt van oude gordijnen van Fabels Out of Vintage en de muurhanger van How is it Hanging maak ik een uitzondering.

Op de kledingkast bewaar ik knuffels in manden en een deel van onze boekencollectie (met 3 kinderen verzamel je nogal wat) bewaar ik in een poppenbedje van Little Dreamers.

Wil je meer zien van onze babykamer? Neem dan eens een kijkje op mijn blog: een goed verhaal of volg mij op Instagram @mirjam_hart

Spread the love