De Kleine Keuken, en hoe ik mijn dreumes 10 suikerklontjes op een dag gaf

Ja daar schrik je van he? Geen stress, ik kreeg zelf ook een hartaanval. Bij de Kleine Keuken lieten ze in suikerklontjes zien wat een dreumes ongeveer per dag aan suiker binnen krijgt.

Zo wil ik elke dag wel een workshop met dat fijne uitzicht.
Zo wil ik elke dag wel een workshop met dat fijne uitzicht.

Ik was in shock. Ja ik weet dat de pyamapapjes wel wat suiker bevatten, maar is het echt zoveel? En ook in ontbijtkoek zit vast suiker, maar zoveel? De Dora pasta bolognese vol groente was natuurlijk super gezond, maar weer, zoveel suiker?
Op zich eet Miya redelijk gezond, en gebruik ik geen zakjes of pakjes. Dus dat is zijn weer goede punten. Maar ja, in witte bloem, ontbijtkoek en pyamapapjes zit best veel suiker toch. Je zou denken dat als het in het babyschap staat het vast goed is, maar helaas valt dat dus vies tegen. Die suiker zit er waarschijnlijk in om het drinkbaar te maken, want ik weet niet of je ooit babymelk geproefd hebt, maar dat is echt mega ranzig.

Leuk zo een dagje voeding...
Leuk zo een dagje voeding…

Best bizar dat je denkt dat je goed bezig bent met je kinderen, en dat het dan toch nog tegenvalt.

We hebben een uitgebreide uitleg gehad over wat suiker met je doet, en vooral wat het met een kinderlichaam doet. En geloof me dat is niet geweldig. Bij het gedeelte dat een kind gaat jengelen na te veel suiker, of nadat de sugar rush voorbij is, was ik om. Dan kwam nog dat enge verhaal wat het allemaal doet van binnen. Nou ben ik de eerste die zegt alles met mate, maar wel gewoon genieten. Maar ik geniet er toch een beetje minder van. Want mijn eerste prioriteit zijn gezonde kinderen.

Heerlijk brood en salades voor de lunch
Heerlijk brood en salades voor de lunch

Na het blind testen van verschillende opties, kwamen we erachter dat ik alle suiker vrije en natuurlijke opties 10x lekkerder vond. Dus wie hou ik hier voor de gek? De suikervrije lunch was geweldig, en nee geen rare alternatieve smaakloze lunch, ik had voor de zekerheid heel weinig opgeschept want ik word altijd angstig van die heel gezond groen uitziende gerechten. Maar het was ook nog super lekker! Duidelijk een eye opener, daar kan ik wat mee. Niet met de groene soep, dat is net zoiets als groene smoothies en aangezien ik nog niet in de “voeding is brandstof” fase zit maar in de “gezond maar toch lekker” fase, heb ik die even overgeslagen.

SUPER lekkere appeltaart! Om suiker in de koffie durfde ik natuurlijk niet te vragen :D
SUPER lekkere appeltaart! Om suiker in de koffie durfde ik natuurlijk niet te vragen 😀

Thuis heb ik toch maar de Frosties en de pyama papjes bij het grof vuil gezet. Gaan we helemaal suikervrij? Dat word moeilijk, want af en toe moet kunnen vind ik. Maar zijn we drastisch verminderd? ZEKER!!

Pindakaas!
Pindakaas!

Als proef op de som of het moeilijk zou worden bijvoorbeeld de geliefde boterham met pindakaas in te wisselen voor een natuurlijke suikervrije pindakaas (De Kleine Keuken bijvoorbeeld) heb ik niks gezegd, en het gewoon gegeven aan beide meiden. De enige die vroeg of het nog wel goed was, was mijn man. Die vond het olie laagje erg raar, en zo anders dan de andere merken. Maar de meiden hebben gewoon hun brood gegeten, en Keira vroeg of ik voortaan deze pindakaas kon halen want veel lekkerder. Missie geslaagd! Ook de koekjes gingen erin als nou ehhm koek. Met als leuke bijkomstigheid, deze konden mee naar school. Een aantal van haar klasgenootjes zijn helemaal suikervrij, en nu kon Keira lekker koekjes uitdelen, en was natuurlijk de held van de klas.

Wat producten uit de Kleine Keuken
Wat producten uit de Kleine Keuken

In de avond kreeg mijn man wat toastjes met kaas en stroop (ook uit de Kleine Keuken) en ook hier weer niets gezegd over suikervrij, of ander merk ofzo. Het is namelijk zo dat ze hier thuis echt allergisch zijn voor het woord suikervrij, daar krijgen ze net zo een kippevel van als van de vaginale schimmel reclame die altijd net tijdens het eten op tv komt. Maar ook deze stroop was goed bevallen!

Wij gaan dus zeker vaker producten gebruiken uit De Kleine Keuken, maar ook verder beter opletten voor suikervrije alternatieven.

Hoe zit het bij jou?

De producten van de Kleine Keuken zijn te krijgen op hun website, of bij de Jumbo en Marqt.

 

Spread the love

4 gedachten over “De Kleine Keuken, en hoe ik mijn dreumes 10 suikerklontjes op een dag gaf

  1. Wij zijn ook langzaam aan het afbouwen. Vooral ik merk heel erg het verschil en het valt me behoorlijk tegen, langzaam afbouwen werkt echter langduriger heb ik al gemerkt.

  2. Ik denk er stiekem veel meer suiker in producten zit dan je denkt. Ik ben er ook bewust mee bezig en geef Yarah dan ook zo weinig mogelijk. Wel vind ik dat ze zo af en toe lekker moet kunnen mee snoep, bijv. op een verjaardag. Dan krijgt ze ook een paar hapjes taart 😉

Reacties zijn gesloten.