De leukste apps voor peuters

Tegenwoordig wordt er ook voor kleine kinderen steeds meer gebruikt gemaakt van de mobiele telefoon of tablet. Ideaal om je kindjes even te vermaken, zodat jij rustig wat in huis aan de slag kunt. Maar wat zijn nu de leukste apps voor peuters? In dit artikel lees je onze favorieten. Lees je mee?

Een telefoon of tablet is bijna niet meer weg te denken, zelfs niet bij de allerkleinsten. Je hebt vast wel gezien hoe snel ze zelf hun favoriete filmpjes op YouTube kunnen vinden. Gaan die van jullie ook van Baby Shark naar Russische Elsa? Verbaasd me altijd hoe snel dat gaat. Maar hoe snel ze daarmee zijn, kun je natuurlijk gebruik van maken door leerzame spelletjes te doen. Er zijn bijvoorbeeld ook een soort van pre-school lesjes op Squla. Dat is echt wel 1 van de leukste apps voor kinderen die heel leergierig zijn. Verder heb je ook de volgende apps:

Peuter spelletjes voor peuters

Deze app is ideaal om de tablet te laten ontdekken door je peuter. Door middel van afbeeldingen, veel kleur, educatieve puzzels, geluiden en leuke animaties kan je kindje zich vermaken. Zo kan je kindje verschillende spelletjes doen met kleuractiviteit, of een educatieve puzzel doen. Aan het eind van elke opdracht verschijnen er leuke animaties.

Puzzel spelletjes voor peuters

Deze app is net als peuter spelletjes opgezet om je peuter kennis te laten maken met verschillende apps. Alleen in deze app gaat dat vooral door het maken van puzzels. Je peuter kan verschillende voorwerpen rangschikken op kleur, vorm, grootte en aantal. Daarnaast is ook de mogelijkheid om geometrische figuren in een silhouet te passen. Zo leert je kindje al vroeg om zijn logica te gebruiken, een perfecte app om educatief bezig te zijn!

Kinderspelletjes voor kinderen

Ook deze app richt zich op spelletjes als: voorwerpen sorteren, passende voorwerpen uitkiezen, geometrische figuren sorteren op vorm, voorwerpen op de juiste plaats zetten, dieren op de juiste manier voederen en afbeeldingen uit het hoofd herstellen. Een hoop verschillende spelletjes, waarbij je kindje op een leuke manier de wereld kan ontdekken. Vooral kleuren of ballonnen kapot prikken zijn echt favoriet.

Dierenspelletjes voor kinderen

Deze app is perfect om je kindje kennis te laten maken met de dierenwereld. In deze app kan je kindje kiezen uit verschillende puzzels, met leuke animaties en een positieve aanmoediging. Alle puzzels zijn gericht op dieren, zodat je peuter op een leuke manier de verschillende diersoorten kan leren kennen.

Piano spelletjes voor kinderen

Deze app is misschien iets minder leuk voor de ouders, maar daardoor des te leuke voor de peuters. Het is een muziekspel voor jonge kinderen, wat zich richt op het stimuleren van creativiteit, een oor voor muziek, hand-oogcoördinatie, de fijne motoriek en aandacht. Daarnaast is deze app ook geschikt voor kindjes met een ontwikkelingsstoornis zoals autisme. De app bevat vijf herkenbare liedjes waarbij je kindje gebruik kan maken van verschillende muziekinstrumenten en geluiden. Succes gegarandeerd!

Welke app is bij jullie thuis favoriet?

Spread the love