De leukste kinderseries voor de allerkleinsten

Het wordt steeds kouder en natter buiten. De herfst is nu echt begonnen. De kinderen spelen nu dan ook veel vaker binnen dan lekker buiten in de tuin. Heel begrijpelijk, maar dat zorgt ook weer voor meer rommel in huis. Daarom is het soms fijn om je kinderen gewoon even voor de tv neer te zetten zodat ze (hopelijk) in alle rust iets kijken zónder rommel te maken. Tegenwoordig is het erg makkelijk om iets leuks op te zetten voor de kinderen. Netflix, YouTube of KinderTube er is van alles! De top series en films voor peuters en kleuters vind je hieronder.

 

 

Dit programma is al jaren op tv te zien. Zoals de naam al doet vermoeden is Bob een bouwvakker. Samen met zijn assistente Wendy en al zijn machines gaat hij elke aflevering weer aan de slag met een nieuw klus. Het lukt Bob uiteindelijk altijd om de klus te klaren, maar daarvoor heeft hij wel echt de hulp van Wendy en zijn machines nodig. Bob de Bouwer is te zien op zappelin.nl, youtube.com en kindertube.nl. Dit kijken de kinderen graag als ze aan het eten zijn. Ik pak daarom tijdens het ontbijt vaak de iPad erbij. Ik heb namelijk een handige iPad 10.2 hoes die ik kan omvouwen tot standaard. Zo kunnen de kinderen tijdens het ontbijt gewoon aan tafel zitten en ondertussen Bob de Bouwer kijken. Superhandig! Ondanks dat Bob de Bouwer misschien meer voor jongens lijkt, kijken de meisjes er ook graag naar. Laat je daardoor in ieder geval niet afschikken en zet het gewoon eens op!

 

 

  • Nijntje

 

Nijntje mag eigenlijk niet ontbreken in dit lijstje als je het mij vraagt. Al jaren groeien Nederlandse kinderen op met Nijntje. Vroeger waren er alleen de boekjes, maar nu heb je ook een serie, een film en zelfs een Nijntje museum! Op Netflix vind je een serie Nijntje & vriendjes. Zoals de naam al aangeeft zie je de belevenissen van Nijntje en zijn vriendjes. Ook kun je filmpjes van Nijntje bekijken op youtube.com, kindertube.nl en zappelin.nl. Bij de laatst genoemde kun je ook leuke kleurplaten van Nijntje uitprinten. Zo kunnen de kinderen na het kijken van de serie hun tekenkunsten laten zien. Naast het bekijken van de serie, vind ik het ook belangrijk om samen met de kinderen de boekjes te lezen.

 

 

  • Smurfen

 

Dit is de oudste serie uit dit lijstje, maar dat maakt het niet minder leuk om naar te kijken! De kleine blauwe mannetje beleven veel avonturen en worden vaak ook even opgeschrikt door Gargamel. Hij probeert samen met zijn kat Azraël de Smurfen te vangen. Hun leider, Grote Smurf, is vaak degene die dankzij zijn wijsheid, de Smurfen red. Wat zo leuk is aan de Smurfen zijn de verschillende kenmerkende karakters zoals, Brilsmurf, Moppersmurf, Knutselsmurf en natuurlijk Smurfin. Het programma is te zien op kinderfilmpjes.net, kindertube.nl en kids-tube.nl. De film over de Smurfen is ook te vinden op Netflix. De kinderen kijken dit vaak op mijn telefoon. Ze moeten eigenlijk netjes op de bank gaan zitten, maar soms gaan ze toch rondlopen. Daarom heb ik twee handige telefoon accessoires aangeschaft. Met een hoesje en een screenprotector is mijn telefoon goed beschermd wanneer mijn telefoon op de grond valt. Dat kan natuurlijk zomaar gebeuren als de kinderen ermee rondlopen. 

 

 

  • Woezel & Pip

 

De verhaaltjes van Woezel en Pip zijn tegenwoordig ook niet meer weg te denken. De avonturen van de twee hondjes zijn te lezen, te luisteren én te zien. Het begon met boekjes en later werd het uitgebreid met een serie, speelfilm en een theatershow. Dit is een perfecte serie voor onderweg. Op de een of andere manier doen dieren in een serie het altijd goed bij ons! De kinderen kijken het gewoon via mijn telefoon in de auto. En ook nu is een iPhone 11 hoesje erg belangrijk. Als de kinderen iets kunnen kijken gaat de tijd een stuk sneller voor ze en er is minder gesteggel op de achterbank. Alleen maar voordelen dus! Woezel & Pip is ook weer te bekijken via youtube.com, Videoland en kindertube.nl. De film over Woezel & Pip is te bekijken via Netflix. Daarnaast zijn de boekjes ook een aanrader! Leuke verhaaltjes, de illustraties zijn mooi en de cd geeft net dat beetje extra. Genoeg om wat tijd mee te doden als je het mij vraagt!

Spread the love