De leukste (subtropische) zwembaden voor kinderen

Wil je een lekker dagje gaan zwemmen met de kinderen, maar weet je niet waar een leuk subtropisch zwembad zit? Wij zochten tig glijbanen en wildwaterbanen tot pierenbadjes op waar je zelf niet meer weg wilt: dit zijn de allerleukste kindvriendelijke zwembaden van Nederland op een rij. 

Aquadome Scheldorado – Terneuzen

Een mega aquajungle, een (golfslag)bad, een piratenschip met glijbaan én een superglijbaan van 60 meter lang! Hier hebben de kinderen de dag van hun leven. Zijn ze het zwemmen even zat? Ga dan gewoon naar de filmhoek, de indoor speeltuin, kidsclub of een podium met liveshows.

Kikkerfort Breukelen

Een peuter en kleuterbad met glijbaan en visuele effecten. Hier kunnen de kinderen zich prima een hele dag vermaken. Op bepaalde dagen is het mogelijk om te discozwemmen.

Bonte Wever in Assen

De Bonte Wever is een all in systeem in Drenthe. Je kunt hier niet alleen heerlijk vertoeven in het zwem-en saunaparadijs, nee je kunt er ook slapen en bowlen! 

Center Parcs Eemhof – Zeewolde

Dit was één van de allereerste subtropische zwemparadijzen in Nederland. Naast een golfslagbad beschikt dit zwembad ook over speciale kinderbaden, een familieglijbaan en een wildwaterbaan. Erg populair in de vakanties, dus check vooraf even de beschikbaarheid. Je kunt hier natuurlijk ook lekker een weekend op het vakantiepark verblijven! 

Aqua Mundo Heijen

Tegen dit zwemparadijs (ook van CenterParcs) zeg je U. In 2015 is hij bekroond tot het zwembad van het jaar. Bezoek het Water Playhouse met waterkanonnen en een gigantische omkiepende emmer. Of maak een ritje op een onderwaterscooter. Naast uitgebreide baby- en kinderbaden heeft dit zwembad ook een Leven-in-zee-bad. Kun je snorkelen tussen de echte visjes. 

Tiki Bad Wassenaar

Dit is denk ik wel een van de meest bekende zwembaden voor kinderen in Nederland. Dit zwemparadijs en attractiepark heeft maar liefst 12 verschillende glijbanen. Ook is er een golfslagbad, een bubbelbad en een verwarmd buitenbad.

Blue Lagoon Deventer

Glijd samen van de familieglijbaan Lava Slide, de glijbaan van 80 meter(!) hoog. Of doe helemaal wild en ga van de Gletsjer Slide, een wildwaterbaan.  De wildwaterbaan heeft scherpe bochten, draaikolken en meer spannende en gave effecten. 

De zandzee in Bussum

Super tof zwembad voor oudere kinderen, maar voor de kleintjes helemaal. Dit zwembad heeft namelijk een echt Nijntje-bad en ik weet zeker dat jij je mini niet meer weg krijgt uit dit zwembad. 

8x de leukste subtropische zwembaden - ook in de winter

Spread the love