De mobiele generatie: opgroeien met technologie

Ze noemen onze kinderen ook wel de mobiele generatie. Technologie is tegenwoordig verweven met scholing en opvoeding. De schoolborden zijn digitaal en er wordt tijdens de lessen gebruik gemaakt van laptops en tablets. Lesroosters worden doorgemaild en vragen aan de leraar kunnen online worden doorgegeven. Kortom, deze generatie, en de volgende generaties groeien op met de snel groeiende technologische vooruitgang.

Apple TV+

Dat Apple zo een grote rol zou spelen in het leven van een kind had je waarschijnlijk nooit voor mogelijk gehouden. Het gebruik is natuurlijk erg simpel als je hem eenmaal door hebt. Maar een puber wordt het liefst niet met een andere telefoon dan de iPhone gezien, en er zijn inmiddels flink wat iPad scholen in Nederland alleen al. Scholen waar kinderen les krijgen op de iPad, soms gedeeltelijk, soms helemaal.

Sinds 1 november gaat Apple de strijd aan met andere streamingdiensten. Als je bijvoorbeeld een iPhone 8 bij KPN haalt dan kun je de snelle service gebruiken om lekker films via Apple TV te kijken. De streamingdienst heeft al een hoop grote sterren voor zich gewonnen en belooft dus een grote speler te worden.

‘The morning show’ is een dramaserie met niemand minder dan Jennifer Aniston in de hoofdrol. Ook de futuristische serie ‘See’ gaat scoren. Jason Momoa (die we kennen van Aquaman) speelt in deze spectaculaire serie een belangrijke rol. Er staan behoorlijk wat peuter en kinderseries/films op de nieuwe streamingdienst, dus ook daar kun je een kleintje weer blij mee maken. 

Apple Arcade

Ook nieuw is Apple Arcade. Een gamingservice met ruim honderd spellen, dat je simpelweg kunt spelen op je iPhone, iPad etc. Nu kunnen de kleintjes helemaal vastgeplakt zitten aan het beeldscherm, want deze streamingdienst kost ook nog geen vijf euro per maand. 

Een absolute blikvanger tussen het groot aantal games is Oceanhorn 2. Dit spel ziet er verbazingwekkend mooi uit, is driedimensionaal en makkelijk bespeelbaar. Leuk zijn alle leerzame spelletjes voor de allerkleinsten. 

 

Mobiele generatie

Deze twee diensten zijn weer een stap vooruit in de mobiele generatie waarin onze kinderen opgroeien. Alles is met een tik op je iPhone 11 te bedienen, te bespelen en te beluisteren. Het is nu eenmaal de toekomst. YouTubers zijn de nieuwe rocksterren, professionele gamers worden miljonairs en tegenwoordig is het mogelijk om een goedbetaalde baan als architect te krijgen als je de baas der bazen van Minecraft bent. Bedrijven spelen handig in op de populariteit van het internet en betalen grof voor reclame op accounts van populaire influencers.

De technologische vooruitgang biedt ons comfort. Het maakt ons leven makkelijker in onze zoektocht naar informatie en entertainment. En hoogstwaarschijnlijk staan we pas aan het begin van een gigantische digitale revolutie. 

<Dit is een samenwerking>

Spread the love