De perfecte duurzame schoen voor moms!

Als moeder/ouder weet je het wel…je bent voortdurend achter je kleine kids aan het rennen om ze ook maar een beetje bij te kunnen houden. Heel vermoeiend natuurlijk, maar hé…wel goed voor de lijn he 😉 Goede schoenen zijn dan ook zeker belangrijk. Waar je op moet letten vertellen we je vandaag. Ook geven we meteen een fijne tip mee!

  1. Kies voor duurzaam

Duurzaam is een woord wat we tegenwoordig heel veel zien en gebruiken en stiekem is dat maar goed ook. Het is niet alleen beter voor onze wereld, maar ook voor ons als mens. Bij het kiezen van schoenen kun je goed letten op duurzame materialen, zoals biologisch katoen, gerecycled polyester, hennep of kurk. Deze materialen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar kunnen ook lekker comfy en ademend zijn voor langdurig gebruik.

2. Comfort is essentieel!

Wanneer je eenmaal moeder bent weet je dat je die hakken vaak genoeg in zult ruilen voor een stel comfy sneakers of andere schoenen. Comfort staat voorop, zeker als drukke moeder. Je brengt namelijk veel tijd door op je voeten en die mogen dus zeker niet verwaarloosd worden. Kies voor schoenen met een goede demping, ondersteuning van de voetboog en voldoende ruimte voor je tenen om te bewegen. Zachte binnenzolen en ademende voeringen kunnen ook helpen om blaren en ander ongemak te voorkomen. Een goed voorbeeld hiervan en tevens onze tip is Teva! Dit merk heeft zowel schoenen als slippers en sandalen, waardoor je altijd een geschikt en comfy exemplaar kunt vinden.

3. Veelzijdigheid

Lekker multifunctioneel, daar houden wij moeders van. Kies daarom ook voor schoenen die veelzijdig genoeg zijn om te worden gedragen bij verschillende gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan de dagelijkse activiteiten zoals de school run, maar ook voor casual uitjes met het gezin. Op die manier draag je ze nog vaker en hoef je niet te investeren in meerdere paren voor verschillende functies.

4. Doe onderzoek

Wanneer Google je beste vriend is zul je het vast en zeker altijd al doen: doe eens onderzoek. Check eens bepaalde merken waar je interesse in hebt en kijk hoe zij met duurzaamheid en ethiek omgaan. Steun merken die zich actief inzetten en die ook nog eens hele mooie en fijne schoenen verkopen. Zo ben je voor beiden goed bezig.

5. Sneakers it is!

Moeders lopen veel op sneakers, kijk maar eens goed om je heen. Investeer dan ook zeker in een paar toffe sneakers in bijvoorbeeld verschillende kleuren. Zo heb je altijd wat af te wisselen en loop je er toch comfortabel en tegelijkertijd helemaal hip bij!

Spread the love