De zomervakantie staat voor de deur!

Het is alweer juni! Dat betekent niet alleen dat we halverwege 2019 zijn, maar ook dat de zomervakanties weer voor de deur staan. Regio zuid trapt af, want daar start de zomervakantie begin juli. Leraren en leerlingen mogen gaan genieten van een aantal weken welverdiende rust.

 

Terugblik afgelopen schooljaar

Afsluiten, betekent vaak ook even terugblikken. Hoe blik jij terug op het schooljaar? Was het een mooi jaar? Ben je trots op de ontwikkelingen die de leerlingen hebben doorgemaakt? Of de hele school? Hopelijk gaan de leerlingen allemaal over naar de volgende groep. De leerlingen van groep 8 worden uitgezwaaid en starten hun middelbare school tijd. En weet je al welke groep je volgend jaar onder je hoede krijgt? Welke groep je ook krijgt, het is vaak weer een hele klus om het hele jaar door de planning in goede banen te leiden. Of het nu gaat om het organiseren van ouderavonden of het bijhouden van de administratie.

 

2018 – 2019 Landelijke staking en hardnekkige griepepidemie

Een belangrijke gebeurtenis dit jaar was de landelijke staking door het hele onderwijs op 15 maart. Met deze staking werd onder andere aandacht gevraagd voor de hoge werkdruk. In de wintermaanden kregen we te maken met een behoorlijk heftige griepgolf. Op het hoogtepunt waren er ook heel wat leerlingen en leraren ziek. Er kwamen dus heel wat ziekmeldingen binnen; telefonisch, per mail of via een functie in een speciale schoolapp.    

 

Veel te regelen, nog meer te doen

Grote kans dat het een druk schooljaar was. Een jaar waarin veel geregeld moest worden; van organiseren tot administreren en publiceren. Het is natuurlijk van belang om ouders betrokken te houden bij het leerproces van hun kind(eren). En een inkijkje te geven in wat er nou allemaal gebeurt op school. Hoe wordt dat allemaal geregeld bij jou op school? Waarschijnlijk in elk geval digitaal en online. En misschien wel via een speciale school app, zoals die van Social Schools. Speciaal ontwikkeld voor het (basis)onderwijs. En met als doel om op een laagdrempelige manier voor oudercommunicatie. Maar ook om tijd te besparen, omdat in de app nuttige gegevens van de leerlingen staan.

Met deze app kunnen leerlingen ook makkelijk afwezig gemeld worden. En bijeenkomsten en afspraken zijn ook snel te publiceren en in te plannen. Dit maakt het voor de leraar niet alleen een stuk makkelijker, maar ook overzichtelijk. Alles is namelijk op één plek te vinden. Ook voor ouders biedt een schoolapp voordelen. Eén van de belangrijkste voordelen is misschien wel dat het laagdrempeliger is om contact te zoeken met de school of met andere ouders.

 

Afbouwen

Nu terug naar het hier en nu, met de zomervakantie in het vooruitzicht. En misschien is het afbouwen al begonnen. Is er iets minder de plannen en te regelen. En dat is prettig, na wederom een druk jaar. Tijd om te genieten van wat meer rust en hopelijk een flink portie mooi weer. Of je nu in Nederland blijft of naar het buitenland gaat. En in augustus weer fris beginnen met het nieuwe schooljaar. Voor nu alvast een fijne zomervakantie!

Spread the love