Dingen die ze je niet vertellen over ná je bevalling

9 maanden heb ik mijn lieve dochter mogen dragen in mijn buik. En van de een op andere dag is dat voorbij en houd je haar lekker vast! Alle drama en kwaaltjes van de afgelopen maanden is voorbij, toch? NIET DUS!

Nooit had ik gedacht aan de klachten die er ná de bevalling zouden komen. En het zijn er nog al wat. Wie zegt dat je zodra de kleine er is leeft op een roze wolk heeft het goed mis. Je lichaam heeft een hoop te verduren gehad en is nog zeker niet klaar. Niet om te klagen, maar meer om een beeld te scheppen vertel ik jullie graag wat er voor mij allemaal nog even om de hoek kwam kijken na de bevalling.

Hallo hechtingen!

Onze dochter is gehaald op het einde met een vacuümpomp. Om uitscheuren te voorkomen hebben ze mij geknipt. En uiteraard moest dit dus ook gehecht worden. Hier heb je echt wel een poosje last van dames. Het voelt alles behalve prettig, vooral in het begin kun je er flink last van hebben tijdens je toilet bezoek.

Vloeien..

Ja, weer zon leuke bijkomstigheid. Als je denkt dat ongesteld zijn vervelend is heb je vast jog niet gehoord van vloeien. Dit is vooral de eerste dagen na de bevalling mega heftig. Ik verloor zelfs een stolsel ter grote van een citroen. Niet heel fris, maar het hoort er echt gewoon bij.

Pijn tussen de benen is iets wat je waarschijnlijk wel verwacht na de bevalling. Je lichaam heeft flink moeten rekken om je kleintje er uit te krijgen. Zelf had ik op sommige dagen echt het gevoel alsof er een gewicht van 10 kilo tussen mijn benen hangt. Ook kreeg ik na verloop van tijd last van het maandverband. Zorg ook echt dat je daarom katoenen maandverband koopt. Dit irriteert veel minder.

Hello Pamela Anderson!

Je man zal dit vast niet zo erg vinden. Maar na de bevalling ga je last krijgen van stuwing. Mijn borsten stonden zo strak dat het soms pijnlijk was om er alleen al naar te kijken. Wat mij hielp was het 24/7 dragen van een hele strakke sport Bh. Vergeet ook niet borstcompressen te halen want je zult ook lekken. Tevens is het heel fijn om een paar congressen nat te maken mensen in de vriezer te leggen. Wikkel ze daarna in een hydrofiele luier en stop ze in je Bh voor wat verlichting.

Ook wanneer de stuwing voorbij is zul je voor een andere BH moeten kijken. Het kan zijn dat je na de borstvoeding in eens een paar cupmaten kleiner bent, of dat een beugel BH niet meer zo prettig zit. Helaas is “even passen” in de winkel nu niet mogelijk. Mijn tip, bestel gewoon van alles wat online (bijvoorbeeld bij LASCANA) en stuur terug wat niet prettig zit. Zo kun je in alle rust verschillende varianten uitproberen!

Hormonen, hormonen, hormonen.

Vreselijk, de ene dag heb ik een mega droge huid en de andere dag weer heel erg vet. Om nog maar over de puistjes uitbraak te zwijgen. Sommige vrouwen krijgen ook last van haaruitval. Gelukkig heb ik hier (nog) geen last van.

Hopelijk is dit alles en krijg ik niet nog meer gekke kwaaltjes. Desondanks neem ik alles voor lief en verdwijnen alle chagrijnige momentjes op het moment dat ik mijn prachtige meisje weer zie.

Heb jij ook zulke “klachten” na je bevalling?

Spread the love