De dreumes tag: Miya 16 maanden

Eigenlijk schrijf ik maar weinig over mijn 2 meisjes zelf, maar deze tag vond ik te leuk om niet te doen. De dreumes tag! Ik zag hem voorbij komen op Meisje eigenwijsje  en die wilde ik gewoon invullen. Ook omdat ik regelmatig vragen krijg over de meisjes 🙂

De dreumes tag: Miya

Kleine dreumes Miya is vandaag precies 16 maanden. Haar naam betekend “alsmaar mooier” , 3 pijlen en tempel. Het is een Japanse naam, net als die van haar zus Keira. Wat donkere schone betekent, maar in Japan staat voor alles wat glittert en schittert.
Miya word idd elke dag mooier, en stouter, dat ook! Ze is een schatje, en dol op haar grote zus. Ze spelen dan ook het liefst met elkaar. Echte liefde! Miya heeft van ons gezin een echt gezin gemaakt, zij heeft ons allemaal verbonden, en zijn nu een heerlijk patchwork gezin.

miya dreumes 16 maandenWat is haar leeftijd?
Ze is een dreumes van 16 maanden. Het voelt alsof ze gisteren geboren is, maar inmiddels weet ze de peuterspeelzaal al te vinden, en kan ze niet wachten om naar binnen te mogen gaan. Het is een echt meisje aan het worden, en het baby glijd er voorzichtig maar veel te snel af.miya dreumes 16 maanden
.
Wat is haar favoriete eten?
Ooow Miya is dol op eten! Met 5 maanden zat ze al op een kippepootje te sabbelen. Het lekkerste vind ze eigenlijk alles met zoete aardappel erin, of iets met bruine/witte bonen. Dan springt ze echt op en neer op haar stoel.miya dreumes 16 maanden

Het meest favoriete tussendoortje?
Tucjes of banaan. Die twee kan ze altijd eten. Een gekookt eitje mag je ook voorschotelen. Grappig genoeg is ze niet heel erg van zoete dingen.

Wat is haar favoriete drinken?
Ze is dol op de haver melk of de cocos melk van alpro. De nieuwe almond-coconut gaat er ook in als limonade. Miya is allergisch voor gewone melk, maar heeft nog heel erg behoefte aan een flesje. Dit geeft ze heel duidelijk aan. Tussendoor vind ze thee of water het lekkerst.

Favoriete televisieprogramma?
24Kitchen en andere kookprogramma’s. Vind ze geweldig! Verder muziek programma’s en dingen met dieren. Laatst was er een korte ducumentaire over surfen op toevallig. Dat was voor het eerst dat ze echt ook langer dan 3 minuten stil zat, ze heeft het helemaal afgekeken. Ik heb alleen maar haar bekeken want dat was niet eerder voorgekomen. Ook kijkt ze af en toe Bumba filmpjes op Kidstube.

Favoriete boek?
Ze gooit ze allemaal even hard door de kamer, dus zie geen voorkeur. Als haar zus voorleest dan vind ze alles leuk.

miya dreumes 16 maandenFavoriete speelgoed?
Auto’s, Barbies van grote zus, en dan met name het disco jacht/vliegtuig zodat ze op de knopjes kan drukken en dansen. Dat vind ze ook geweldig, speelgoed wat muziek maakt. Als ze maar kan dansen.

Favoriete kleur?
Als het maar lekker fel is volgens mij? Of als het glimt, dat vind ze ook leuk.

miya dreumes 16 maandenWat maakt haar verdrietig?
Als 1 van ons weggaat, of als je iets afpakt.

Hoe noemt ze papa en mama?
Papa en mama. Maar MAAAAMAAAA zit er al goed in.miya dreumes 16 maanden

Wat is haar favoriete knuffel?
Een slaapkonijn en een leeuw van haar zus. Ze is nooit echt van de knuffels geweest, ook al heeft ze er wel veel. Toch zie ik haar de laatste tijd steeds vaker met een knuffel in haar handjes rondlopen. Die moet dan ook mee op de fiets.

Een favoriete activiteit?
Met zand en water spelen, met Keira klieren, haren trekken, lopen en brabbelenmiya dreumes 16 maanden

Wanneer slaapt ze?
Dat vraag ik me ook af!! Nee, sinds kort slaapt ze vanaf een uur of 7 tot 7. Overdag vaak een uurtje rond 10u en nog een uurtje rond 15.00. Zijn we onderweg, of later thuis, dan slaapt ze of onderweg of als we thuis zijn en dan pakt ze rustig 3 uurtjes.

Wat maakt haar druk?
Alles!! Ze is gewoon heel erg druk. Altijd aanwezig en eist alle aandacht. Precies Keira. Oh en als ze moe worden, dan heb je drama drukte. Vandaag was de eerste meltdown in de supermarkt. Compleet met vuisten op de grond slaan. Ze kreeg geen tuc.. Natuurlijk liep er net een moeder van school langs die Keira al veel te druk vind. Hebben ze weer wat te roddelen op school.miya dreumes 16 maanden

Wat maakt haar geweldig?
Alles!! Ze heeft van ons een gezin gemaakt, en zijn nu alle vier voor altijd verbonden. We zijn ook allemaal zo dol op haar. Ze is lief, mega stout, ze lacht heel hard en uitbundig, ze is dol op knuffelen en handkusjes geven. Ze laat je duidelijk merken hoe blij ze is om jou te zien. Ze kan zo heerlijk intens genieten van eten, dan hoor je echt MMMM. Ze is een ontzettende flirt en kan mensen echt verlegen maken. En ze is duidelijk een oude ziel, ze begrijpt te veel, en soms zie je haar zo in gedachten dat je vergeet dat ze nog maar een dreumes is.
Als bijnaam heeft ze Mimi of mami.

Ik vond dit een mega leuke tag. Keira vind het niet eerlijk dat er een heel blog over Miya gaat, dus ik moet een tag zoeken of maken voor meisjes van 8 🙂

Suggesties?

Spread the love

7 gedachten over “De dreumes tag: Miya 16 maanden

  1. Haha heerlijk ook dat Keira het niet eerlijk vind.
    Mijn dame is ook druk, dat was ze al vanaf het begin, kreeg dat ook vaak te horen.
    Nou ik heb liever een drukke dame waar wat in zit dan iets anders toch 😉

  2. Wat een leuke tag en schattige foto’s! Ivar is nog geen dreumes, maar als het zo ver is neem ik ‘m zeker over!

  3. Leuke TAG, die staat bij mij ook klaar om ingevuld te worden. Toch fijn om te lezen dat het elders ook een beetje hetzelfde is op bepaalde leeftijden. hihihihi

  4. Ach gos, die ogen, wat een beauty! Knap gezin hoor Judith! Daar zou ik ook heel trots op zijn! <3

Reacties zijn gesloten.