Drie verlichtende tips voor jouw nieuwe LED verlichting

Nu we ons weer in de donkere maanden zijn er ook weer verschillende elementen te zien die je eerder wellicht niet zijn opgevallen. Zo is de oude stoel ineens een stuk minder comfortabel, zie je dat de koffietafel wel een opknapbeurt kan gebruiken en is jouw verlichting toch iets minder prettig als wat je gewend bent. 

Om jouw met het laatste punt op weg te helpen, hebben we een paar tips verzameld. Wij zijn er zeker van dat je met behulp van deze tips de perfecte lamp gaat vinden!

 

Tip #1: Maak gebruik van de juiste kleuren 

 

Jouw gekozen verlichting mag gezien worden! Dat betekent echter niet dat ze meteen de aandacht in jouw woon- of slaapkamer hoeven op te eisen. Echter komt dit toch wel vaak voor, waarbij de vorm en kleur de belangrijkste factoren zijn. 

Daarom is het belangrijk dat je vooraf weet welke maatstaven je wilt hanteren als het aankomt op het kiezen van jouw verlichting. Hiervoor is het altijd raadzaam om naast de kleur ook rekening te houden met de uiteindelijke stijl die je terug gaat vinden in de ruimte.

Mocht je de mogelijkheid hebben, is het natuurlijk ideaal dat je het kopen van nieuwe meubels combineert met nieuwe verlichting. Hierdoor beperk je jezelf niet als het aankomt op de keuzes die je tot jouw beschikking hebt als het aankomt op LED verlichting.

 

Tip #2: Opties genoeg, ook voor jouw perfecte spots 

 

Naast de uiteindelijke uitstraling op het gebied van kleur is het ook belangrijk dat je genoeg ruimte hebt voor jouw verlichting. En de ruimte is ook meteen een groot probleem, want verlichting die ook werkt met inbouwhoogte is een doorn in het oog van menig huishouden. 

Daarom heb je niet alleen de optie voor lampen die plat tegen of in het plafond zitten, maar kun je ook kiezen voor spots die op het plafond zitten en alleen de bedrading van het plafond nodig heeft. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de zogenoemde opbouwspots.

 

Tip #3: Een tikje terug met dimmen is een luxe 

 

Een groot voordeel van LED verlichting is dat het niet alleen breed inzetbaar is, maar ook makkelijk aangepast kan worden naar jouw wensen. Zo is LED verlichting beschikbaar in veel verschillende sterktes, welke te herkennen is aan de hoeveelheid Lumen. 

Daarnaast is het overgrote deel van de LED verlichting ook dimbaar. Dit betekent dat je jouw lampen gemakkelijk kunt schalen op basis van hoe fel het licht moet zijn. Hierdoor heb je veel meer controle over wat jouw verlichting kan doen. Natuurlijk is het wel raadzaam om ook de juiste LED dimmer te gebruiken, zodat je gegarandeerd bent van de optimale lichtbeleving.

Spread the love