Een kentekencheck uitvoeren? Zo werkt het!

Je kijkt uit naar een tweedehands voertuig voor je werk als zzp’er. Je hebt al een idee wat voor soort auto je nodig hebt. Ondertussen heb je ook al bekeken welke de beschikbare modellen zijn. Voor je definitief besluit welke auto je zult kopen, moet je weten in welke staat de auto verkeerd. En als er verder geen problemen mee zijn, want dan heeft het geen zin. Wellicht helpt een kentekencheck.

De kentekencheck

Je kunt nu gemakkelijk een online kenteken check doen. Deze controle verschaft je onder andere informatie over de werkelijke km stand. Er wordt gefraudeerd hiermee, waarbij de km stand teruggedraaid wordt. Met de kentekencheck krijg je werkelijke km stand. Verder kun je nagaan welke eigenaren het voertuig allemaal heeft gehad. Ook als deze eigenaren het voertuig voor privégebruik of zakelijk gebruik hadden.

Daarnaast kun je ook het schadeverleden nagaan van het voertuig. Je kunt zien welke schade de auto heeft geleden en het bedrag. Ook kun je zien indien de schade al is hersteld of als de auto nog schade heeft dat niet direct zichtbaar is voor het oog. De resultaten van deze controles leiden ertoe dat je kunt achterhalen wat de werkelijke waarde is van het aangeboden voertuig. Indien dit wel overeenkomt met de prijs. Zo vermijd je onaangename verrassingen.

 Verzekeren

Nadat je de auto hebt gekocht moet je denken aan de verzekering. Eenieder in Nederland die een voertuig bezit, is bij wet verplicht een WA-verzekering af te sluiten. En hoe zit het met jou als zzp’er? Bij wet is het niet verplicht voor een zzp’er om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Het is echter wel aan te raden, omdat het je tegen veel financiële problemen dekt. En sommige opdrachtgevers vereisen dit.

Je kunt online een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers afsluiten waarbij je keuze hebt uit een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Je kunt de aanbiedingen ook vergelijken om de beste uit te kiezen. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is meer gericht op zzp’ers die in hun werk een adviserende rol vervullen. Zoals een jurist, architect of arts. Door een foutje van jou kun je de opdrachtgever schade toebrengen.

Het is dan prettig dat je kunt beschikken over de verzekering, zodat je niet in je eigen zak hoeft te tasten. En voor de opdrachtgever dat de schade gedekt wordt. Voor de zzp’ers die een bedrijf runnen is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering handiger. Deze dekt schadegevallen bij het uitvoeren van je werk. In sommige beroepen is komt het vaker voor dat er schade is, zoals in de bouw waarbij een ruit met de hamer per ongeluk stukgeslagen wordt.

Dan is het een opluchting dat je kunt rekenen op een aansprakelijkheidsverzekering zzp om de schade te dekken.

Het is al met al belangrijk bij het kopen van een tweedehands voertuig dat je allereerst een kentekencheck uitvoert. Zo kun je achterhalen indien er iets is met de auto zoals schade die je niet direct kunt zien. Zo vermijd je onaangename verrassingen. Verder heb je als zzp’er een aansprakelijkheidsverzekering nodig om schade te dekken die je veroorzaakt bij het uitvoeren van je werk. Kies afhankelijk van je beroep voor de beroepsaansprakelijkheidsverzekering of de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en vergelijk de aanbiedingen.

Spread the love