Een kleintje op komst? Zo bereid je je voor.

Zoals je wellicht wel hebt meegekregen via Instagram ben ik weer zwanger. Dit keer van een jongetje! En dan denk je net alles onder de knie te hebben en mag je dus weer helemaal overnieuw beginnen. Hoe je je voorbereid vertel ik je in dit artikel.

Zorg dat je de baby uitzet op tijd in huis hebt.

Dit zal vast niet heel lastig zijn voor de meeste nieuwe ouders. Uit enthousiasme beginnen de meeste ouders al heel vroeg. Je leest vaak zelfs dat tijdens de eerste trimester de babykamer al gekozen is en vaak ook al voor een deel ingericht is. Maar goed, er zit ook wel een klein beetje een reden achter. Wanneer jij grotendeels de baby uitzet al klaar hebt staan weet je ook van te voren wat je bijvoorbeeld als kraamcadeau of babyshower cadeau kunt vragen. Zo ontvang je dingen die je écht nodig hebt en dat spaart jouw portemonnee weer.

Kleine wasjes

Voor je kleine kindje zijn nieuwe kleertjes aan kan is het goed om alles even te wassen. Mijn advies? Doe dit op 30 graden en gebruik een wasmiddel zonder parfum. Dit zorgt er voor dat hij/zij niet onnodig geprikkeld word door parfum of andere bestanddelen. Een goed voorbeeld om te gebruiken als wasmiddel is Neutral. Ons dochtertje met eczeem reageert hier altijd erg goed op. 

Welke maat kleertjes?

Niet ieder kindje is het zelfde. Zo kan het ene kindje geboren worden met maat 50, maar het andere kindje kan dit maar zo te klein zijn. Zorg daarom dat je van beide maten in ieder geval 1 setje meeneemt. Mocht je nog op zoek zijn naar leuke kleertjes, kijk dan ook eens op Jayno.nl. Zij verkopen ontzettend veel leuke Newborn kleding van diverse merken.

De go-bag of ook wel vluchttas 

Hier word de tas die je meeneemt naar het ziekenhuis bedoeld. Zorg dat je deze ook op tijd klaar hebt staan. Lastminute items als een oplader, camera en je portemonnee wil je natuurlijk in the heat of the moment niet vergeten. Wat daarom wel kan helpen is om een post it boven op je vluchttas te plakken met wat er exact nog in moet. Zo kan je partner dit nog snel even pakken terwijl jij je jas aan trekt.

 

Spread the love