Een zwangerschapskussen is een echte must

Een zwangerschapskussen of voedingskussen is een echte aanrader voor tijdens je zwangerschap én voor na je bevalling. Tijdens mijn zwangerschap ben ik erg veel aangekomen. Hierdoor sliep ik erg slecht en had mijn buik weinig ondersteuning tijdens het slapen. Vaak kon ik geen comfortabele positie vinden om te slapen waardoor ik mij altijd vermoeid voelde.

Aankoop zwangerschapskussen


Toen ik mijn verloskundige hierover vertelde kwam ze met de oplossing om te slapen met ondersteuning van een speciale kussen. Op advies van mijn verloskundige heb ik toen een zwangerschapskussen gekocht met twee bijhorende hoesjes. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er op dat moment niet echt in geloofde dat deze kussen mij rust kon geven tijdens het slapen. Omdat ik wel veel goede verhalen hoorde, wilde ik het graag proberen.

Tijdens mijn zwangerschap


Na de eerste nacht was ik direct verkocht! Mijn buik werd ondersteund tijdens het slapen en ik voelde haast geen pijn. Die nacht heb ik voor het eerst tijdens mijn zwangerschap weer lekker kunnen slapen. Vooral in de laatste fase van mijn zwangerschap heb ik de zwangerschapskussen dagelijks gebruikt. Mijn buik werd toen namelijk nog groter en zwaarder waardoor ik extra behoefte had aan ondersteuning van mijn buik tijdens het slapen.Na mijn bevalling


Na de bevalling van mijn prachtige zoontje ben ik de zwangerschapskussen direct gaan gebruiken als ondersteuning tijdens het voeden. Aan het begin heb ik enkele weken borstvoeding gegeven en dit was een stuk makkelijker met ondersteuning van de kussen. Hierna heb ik de kussen vaak gebruikt om mijn zoontje zijn flesvoeding te geven. Mijn zoontje lag er comfortabel in en dat gaf mij ook rust. Het kopen van een zwangerschapskussen tijdens mijn zwangerschap was echt een gouden tip.

Wat zijn jouw ervaringen met de zwangerschapskussen?

 

foto van zwangere vrouw is van Shutterstcok

Spread the love