Help, hoe maak ik de eerste kerst met mijn baby extra speciaal?

Met een baby erbij worden je kerstdagen ineens heel anders, maar extra gezellig. De kleine drommel begrijpt natuurlijk nog niet wat kerst inhoudt. Hoe kun je er voor zorgen dat jouw baby toch een echt kerstgevoel krijgt?

De versieringen in huis zullen ten eerste waarschijnlijk al de aandacht van je kindje trekken. Alles wat anders is en ook nog glimt is waarschijnlijk een succes. Papieren kerststerren en een klein kunststof kerstboompje met onbreekbare kerstballen zijn handig om aan te schaffen als je die nog niet hebt. Maar omdat de aller kleinste snel allergisch kunnen worden is het misschien slim om het eerste jaar te kiezen voor een houten kerstboom. Deze zijn niet alleen ideaal voor allergieën maar ook nog eens ontzettend leuk om te zien. Een ouderwets kerstkleed op tafel, kerstservetten, kerstservies en kerstkussens maken het nog meer af.

TIP! Zo kun je het huis winterklaar maken

Baby kerstpakjes van Mothercare, Primark en Zeeman

Een heuse trend als het gaat om kerst vieren met een baby zijn kerstpakjes. Dit staat immers super schattig en zal menig persoon vertederen. Let er natuurlijk wel op dat het pakje comfortabel zit of dat je baby het niet de hele avond aan hoeft. Er zijn allerlei soorten kerstoutfits voor je baby: kerstmannenpakjes, kerstelvenpakjes, rendierenpakjes, sneeuwpoppenpakjes, pinguïnpakjes, hulstpakjes, geruite jurkjes, foute kersttruitjes met bijpassende broekjes en meer. Het Engelse Mothercare heeft een uitgebreide collectie, maar kijk voor de budgetversie eens bij Primark of Zeeman. Voor onder de 10 euro kun je daar al een super schattige outfit scoren.

Baby kerstdiner

De outfit heb je binnen, maar wat moet je doen met het kerstdiner? Een potje staat zo ongezellig aan tafel. Maar je wilt ook niet dat je baby van streek raakt door een te exotisch gerecht. Veel gerechten kun je pureren zodat ze ook voor je baby eetbaar zijn. Een puree van wortelen, pastinaak, aardappel, broccoli, boter, fijngesneden kalkoen, veenbessen, maismeel en bouillon is een luxe maar toch makkelijk verteerbaar kerstdiner voor je baby. Zoek voor meer recepten op kerstrecepten baby of christmas recipes baby. Bij een kerstdiner voor de allerkleinste hoort natuurlijk ook een feestelijk bordje, bestek en slabbetje.

Kerstcadeautjes voor een baby

Dan de cadeautjes. Heeft een baby daar wel iets aan? Het kan leuk zijn om je kind ieder jaar iets te geven met kerst, zoals kerstbal. Maar je kunt ook zelf samen een kerstbal knutselen met wat verf en een blanco kerstbal waar je een handje op kunt stempelen. Kerstmis kan ook een leuk moment zijn om jouw baby te verrassen met iets nieuws. Het is immers zo leuk om met z’n allen cadeautjes uit te kunnen pakken. Let er ook op dat ook tijdens de feestdagen er genoeg routine is je baby voldoende kan slapen.

Spread the love

4 gedachten over “Help, hoe maak ik de eerste kerst met mijn baby extra speciaal?

  1. Oooh ja zo’n mega schattig kerstpyjamaatje. Dat is zo schattig. Hier heb ik het geluk dat mijn mama een echt naaiwonder is en elk jaar een pakje maakt. Nu ook hetzelfde voor zijn neefje (schillen 1 jaar) en omdat ik zwanger ben krijgt mijn t-shirt hetzelfde patroontje als de kids. Heerlijk zo twinning :p

Reacties zijn gesloten.