Een baby erbij, wat doet dat voor de energierekening?

Wanneer er een nieuw gezinslid bij komt, is het logisch dat de kosten wat betreft energie stijgen. De verwarming staat hoger, zeker wanneer de baby in de winter wordt geboren. Maar je gebruikt ook meer energie met apparaten en verlichting. In dit artikel lees je over hoe jij geld kunt besparen op je energie, ondanks de gezinsuitbreiding.

 

Extra energiekosten

Uiteraard staat de verwarming een stuk hoger wanneer je een kleintje hebt. Je wilt deze natuurlijk goed warm houden en daar is een warme omgeving onmisbaar voor.  Daarnaast gebruik je meer water, onder andere voor warme badjes. Maar wat dacht je van de het watergebruik op het gebied van wassen? Het is algemeen bekend dat wanneer er een kleintje komt, je een stuk meer gaat wassen. Een kindje kan zich natuurlijk onderspugen, een behoefte doen tijdens het aankleden of drinken knoeien. Al met al ben je een stuk vaker aan het wassen dan voorheen en dat kost uiteraard meer energie. Gelukkig kun je zelf dingen doen om energie te besparen.

 

Snelle bespaartips

Er zijn tal van snelle dingen die jij zelf kunt doen om energie te besparen, ondanks dat jij een kleintje hebt. Schakel alle apparaten en verlichting uit wanneer jullie niet thuis zijn. Vervang daarnaast alle gloeilampen in huis voor led- of spaarlampen. Ook kun je proberen om de vele wasjes die jij draait, eens op te hangen in plaats van te drogen in de droger. Dit scheelt een hoop stroom, wat jij uiteindelijk terug ziet in de rekening. Daarnaast ruikt was die buiten heeft gehangen ook een stuk frisser.

 

Welke energieleverancier heb jij?

Wist je trouwens dat veel energieleveranciers verschillende tarieven hebben? Het is daarom verstandig om een energievergelijker
raad te plegen. Zo kun jij precies vergelijken welke leverancier het beste aansluit op jouw wensen. Nu kan het zijn dat je tijdens het vergelijken er achter komt dat je beter kunt overstappen  energieleverancier. Alleen maar fijn, nu weet jij dat je geld gaat besparen in plaats van onnodig uitgeven! Je besteed die extra centjes natuurlijk veel liever aan je kleine geluk, dan aan de energierekening!

 

Wat doe jij om energie te besparen in je huis?

foto van de hand met wereldbol is van shutterstock

Spread the love

Eén gedachte over “Een baby erbij, wat doet dat voor de energierekening?

Reacties zijn gesloten.