Lekker fietsen met je kindje, doe jij dat ook?

Fietsen met je kindje is heerlijk. Vooral als ze nog ini mini zijn en kraaien van plezier voorop je fiets. In de regen en de storm is het wat minder, en ook wat gladder, en dus is een goede fiets en zitje wel super belangrijk!

Veilig op de fiets

Natuurlijk is het belangrijk dat de fiets goed in elkaar zit! Vooral bij tweedehands fietsen kun je nog wel eens misgrijpen. Zit je lekker op de fiets, rolt je wiel er zo uit (true story). Of dat je remmen het niet meer doen. Nou is dat alleen al eng, maar moet je ook nog een kind op je fiets, dan is dat helemaal geen slim idee.

Er zijn gelukkig veel goede en goedkope damesfietsen inmiddels online te krijgen. Vaak heb je dan gewoon garantie, en kun je dan ruilen mocht er iets zijn. Ik vind een damesfiets het fijnst als je een kind voorop en/of achterop nog heb, daar is net wat meer ruimte. Het liefst heb ik dan ook nog een mama fiets ipv een oma fiets, omdat die zo lekker laag opstapt.

Mijn droomfiets is er 1 met van die lekkere dikke banden en eindelijk eens een goede bak voorop. Een goede waar de hond nog in kan ook. Ik heb nu een rieten mand speciaal voor honden, en die heeft hij helemaal stuk gebeten.

Fietsen met je kindje

Ons voorzitje was van Bobike One een heel fijn zitje die makkelijk af te vegen is. Dit is echt handig met al die regen hier. Of je moet de stof eraf kunnen halen. Maar dat vergeet ik meestal heel eerlijk, en zit het kind met natte billen. Afvegen is dus ideaal.

Miya zit nu op het achterzitje van Hamax, deze is echt heel prettig vooral op wat langere afstanden. Je kunt hem namelijk iets onderuit schuiven waardoor ze lekker kunnen liggen. Vaak als we terugkomen van de hei valt ze dan in slaap, en dat is dus wel heel erg fijn.

Een nieuwe fiets!

Mijn fiets is al zo opgebruikt dat ik inmiddels druk aan het browsen ben naar een nieuwe fiets. Het liefst dus een met bredere banden, en wat grover gebouwd. De moderne mama fiets zeg maar. Als het even kan in het roze of lichtblauw of groen. Versnellingen zouden heel mooi meegenomen zijn met al die heuvels hier en die stukken die ik soms afleg. Heb jij nog leuke tips?

Spread the love

7 gedachten over “Lekker fietsen met je kindje, doe jij dat ook?

  1. Heerlijk om te fietsen met mijn kindjes. Die kleine lachebekkies voor en ander kan ik ultiem van genieten. Ik probeer ze zo vaak als mogelijk met de fiets te brengen

  2. Ik doe het nog steeds heel veel 🙂 Mijn zoontje (6) heeft een slecht evenwicht en fietst nog niet los. Dus voorlopig nog even bij mams achterop, haha!

  3. Wij hebben zelf geen kinderen maar ik denk wel dat het belangrijk is om er lekker met je kindje op uit te trekken. Fietsen of lopen is beter dan steeds maar met de auto ergens naar toe te gaan.

Reacties zijn gesloten.