De Flesvoeding tag

Toen ik hoorde van de flesvoeding tag, ben ik er meteen op ingesprongen Waarom? Omdat als je de fles geeft, je vaak word behandeld alsof je geen liefde hebt voor de baby. Alsof je niet ook het beste wilt voor het kind. Alsof je moedwillig de baby kwaad wilt doen. Dus bij deze de flesvoeding tag, en hopelijk kijk ook jij een stukje positiever naar flesvoedende mama’s!

Ben je direct na de geboorte begonnen met flesvoeding geven of ben je overgestapt van borstvoeding op flesvoeding?

Keira kreeg vanaf de eerste nacht al fles en borstvoeding. Het was een mega heftige bevalling, en voor beide was het alleen maar huilen. Afwisselen werkte goed volgens de dokter. Volgens de borstvoeding maffia niet, die stonden thuis zo hard op mijn borsten te drukken en aan mijn tepels te trekken, dat de implantaten die ik toen had gescheurd zijn. Ik gilde het uit, en heb van de arts een injectie gehad om de melk stop te zetten.
Miya kreeg de eerste week alleen borstvoeding, maar ook dat was drama. Ze kreeg toen flesvoeding, pas na 2 maanden werd ik serieus genomen dat we echt allemaal mega allergisch zijn in dit gezin, en niet allemaal voor hetzelfde…en kreeg ze Nutramigen. Net als Keira kreeg zij ook vanaf 1 jaar Soya, Amandel, Kokos of Haver melk.

Gebruik jij liever de term kunstvoeding of flesvoeding?

Flesvoeding natuurlijk, kunstvoeding is net of ik mijn kinderen iets heel slecht geef.

Wat is jouw mooiste flesvoeding-foto?

flesvoeding

Voor welk merk kunstvoeding heb je gekozen en waarom?

Keira kreeg eerst Nidina kant en klaar, ze bleek allergisch en ik weet even niet meer welke zij daarna kreeg… wel kant en klaar, mega handig. Miya kreeg Nutramigen uiteindelijk. Nu drinkt Miya Alpro, en Keira de Alpro pakjes.

Welke fles gebruik je, en waarom heb je voor deze fles gekozen?

Avent, die was mij ooit aangeraden,  ik heb andere geprobeerd, maar dat was bij beide huilen.

Doe je wel eens iets met de verhouding van water en poeder?

Bij Miya wel, moest dan weer meer water, dan weer meer poeder, dan weer van dat pitmeel erbij. DRAMA!

Ben je wel eens tegen (voor)oordelen aangelopen omdat je een fles geeft? Zo ja: welke?

Oh genoeg, de fles geven maakt je een hele slechte moeder die niet haar kind het allerbeste gunt. Een moeder die graag heeft dat haar kind later veel ziek word, en vooral dommer word. Flesvoedende moeders houden gewoon minder anv hun kind, willen geen band. Een dikke middelvinger krijgt de borstvoedingsmaffia van mij!

Veel moeders die borstvoeding geven omschrijven dat als “het meest bijzondere van het moederschap”. Wat is voor jou het bijzonderste aan het moederschap?

Als borstvoeding geven het meest bijzondere is, dan heb je een hoop gemist! Ik vond het een mooi moment, en geweldig dat de natuur dat kan. Maar voelde me ook een koe en melkfabriek die niet werkte. Het oprgoeien, de blikken, het voledige vertrouwen op jou, die intense liefde, dat is voor mij het meest bijzondere.

Borstvoeding schijnt te helpen om je zwangerschapskilo’s snel kwijt te raken. Hoe lang heb jij daarover gedaan als “flesvoedingsmoeder”?

Bij Keira paste ik binnen 3 dagen weer in al mijn kleding, ik was 23 kilo aangekomen, maar het was zo weg. Bij Miya was ik 6 kilo aangekomen, en na de bevalling nog 10. Dat zit er nog.

Wat vind je het prettigste en het minst prettige aan het geven van flesvoeding?

Jij en de rest van het gezin kan het altijd geven. Maar dat gedoe met die poeder!! Waarom de kant en klare melk van de markt is heb ik nooit begrepen.

Wat vind jij de fijnste manier om de fles te geven?

Op schoot, lekker tegen me aan.

Hoe regel jij het met flesjes als je onderweg bent?

Ik bereid er een paar voor, en warm ze ergens op.

Hoe vaak geef je het flesjes uit handen aan andere mensen?

Ze doet het nu zelf meestal, maar haar zusje, vader of grootouders deden het ook wel eens. Of een vriendin van mij, maar zij is de favoriete persoon van Miya na ons drietjes 🙂

Wat wil je nog meer kwijt over flesvoeding?

We zijn geen slechte ouders, we doen ook ons best, en ik zou het fijn vinden als er niet meteen conclusies werden getrokken, en veroordelingen werden gemaakt. Borstvoeding geven maakt je niet automatisch een betere moeder!

Op http://sandagroen.blogspot.nl/2015/06/flesvoeding-tag las ik voor het eerst de flesvoeding tag!

Spread the love

15 gedachten over “De Flesvoeding tag

  1. Bedankt voor het invullen!! Mooie foto’s ook 🙂 En je hebt het super gedaan volgens mij!

  2. Hopelijk kunnen borstvoedings- en flesvoedingsmoeders ooit wat beter door een deur.

    Ik heb zelf geen ervaring met flesvoeding trouwens.

  3. Leuk om deze tag te lezen! Prachtige foto’s ook. Als ik zie hoe vol aanbidding kindjes kijken die flesvoeding krijgen, dan kan dat niet minder liefdevol zijn.

  4. Wat een mooie en fijne tag! Hulde! Ik ben stiekem een beetje jaloers op vriendinnetjes met borstvoeding, maar gelukkig zien zij ook de positieve kanten in van fles. Zou de tag ook graag overnemen als flesmama. Oké?

Reacties zijn gesloten.