Fopspenen: onze tips en tricks

Wanneer je zwanger bent, moet je ineens aan zo veel dingen denken. Je hebt veel verschillende spullen nodig voor de komst van je kleintje. Wij helpen je graag op weg. In dit blog delen wij onze tips en tricks met je op het gebied van fopspenen. Welk merk is onze favoriet? Waarom zou je een fopspeen gebruiken? En hoe gebruik je deze? Lees snel verder.

Waarom een fopspeen gebruiken?

Baby’s hebben van nature een zuigbehoefte. Dit is natuurlijk om de melkproductie bij jou op gang te brengen en zo te kunnen drinken. Maar ook wanneer een kindje rustig in bed ligt, heeft hij of zij de eerste 5 maanden een zuigbehoefte. Door een fopspeen te gebruiken, wordt deze zuigbehoefte beaamd. Vaak worden baby’s hier dan ook rustig door en kunnen ze lekker in slaap vallen. Een fopspeen is beter dan duimzuigen. Je kindje kan hier sneller mee stoppen en daarnaast is het beter voor het groeiende gebit. Het is dus zeker aan te raden om een fopspeen te gebruiken.

Ons favoriete merk: Difrax

Wij gebruiken eigenlijk altijd fopspenen van Difrax. Het merk Difrax heeft naast fopspenen ook flessen en flessenspenen, wellicht ken je het merk daar al van. Difrax heeft fopspenen van formaat prematuur tot aan 18+ maanden. Zo is er altijd een passende fopspeen voor jouw kindje. De voordelen van de Difrax fopspenen:

  • Smaak-, geur- en allergievrij.
  • Vlindervormig formaat wat ervoor zorgt dat het neusje vrij blijft.
  • Genoeg ruimte voor lucht, wat huidirritatie voorkomt.
  • Ontwikkeld samen met tandartsen en logopedisten.
  • Verkrijgbaar in verschillende maten afhankelijk van de leeftijd van je kindje.
  • Verkrijgbaar in twee soorten: natural of dental. Natural heeft een natuurlijke tepelvorm, waardoor je kindje deze makkelijk aanneemt. Dental heeft een aflopende vorm, wat beter is voor de ontwikkeling van de kaak en het gehemelte.

Difrax fopspenen kun je kopen op de webshop van Difrax en bij o.a. Prénatal en drogisterijen.

Wist je dat Difrax ook net een aantal prachtige nieuwe kleuren heeft uitgebracht? Waaronder de Pure Brick lijn!

Hoe gebruik je een fopspeen?

Er zijn een aantal veiligheidstips die je moet volgen wanneer je kindje fopspenen gebruikt.

  • Voordat je de fopspeen aan je baby geeft, moet je hem eerst controleren op scheurtjes of bijtsporen. Hiervoor trek je hard aan het zuiggedeelte. Veert hij goed mee en zie je geen beschadigingen? Dan is hij veilig voor gebruik. Is hij wel beschadigt? Gooi hem dan weg.
  • Geef iedere 6 weken een nieuwe fopspeen.
  • Merk je dat je kindje bijtgedrag krijgt? Geef dan een bijtring in plaats van een fopspeen. Zeker wanneer je kindje tandjes begint te krijgen.
  • Om te voorkomen dat je de fopspeen kwijt raakt, kun je deze bevestigen met een fopspeenkoord aan de kleding van je baby. Tegenwoordig zijn deze koordjes in allerlei hippe prints verkrijgbaar, zo kun je de koordjes ook matchen met de kleding van je kleintje.

Gebruiken jij een fopspeen bij je kleintje? En welk merk is jouw favoriet?

Spread the love