Geboortekaartjes: onze beste tips

Wanneer je zwanger bent, denk je al snel aan de geboortekaartjes. Het moment wanneer jij je vrienden en familie op de hoogte stelt van de geboorte van jullie wonder. Het is ook zeker aan te raden om ruim voor je bevalling al te weten welk geboortekaartje je gaat kiezen, zo kan deze na de bevalling direct gedrukt worden. Meer tips? Lees snel verder!

Het ontwerp + de informatie

Allereerst moet je beslissen wat het ontwerp gaat worden van het geboortekaartje en welke informatie je erop wilt vermelden. Je kunt kijken naar de geboortekaartjes trends voor 2020, of zelf aan de slag gaan met het ontwerp op Kaartje2go. Dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Welke kleuren wil je gebruiken?
  • Is er een bepaalde quote die je graag wil verwerken?
  • Wat voor ontwerp wil je graag? Strakke lijnen, of juist vrolijk met prints?
  • Wil je het bezoek uitnodigen voor kraambezoek, of geef je een kraamfeest? Vermeld dit ook op het geboortekaartje of voeg een los kaartje toe.
  • Wat voor papier wil je graag gebruiken? Wil je bijvoorbeeld duurzame geboortekaartjes? Gebruik dan luxe gerecycled papier en gerecyclede enveloppen.

Bestel meerdere proefdrukken

Wist je dat je een gratis proefdruk kunt bestellen? Zo heb je het gewenste kaartje zelf in je handen, waardoor je een nog beter beeld krijgt of dit echt bij jullie past. Bestel altijd meerdere proefdrukken met verschillende papiersoorten en envelopkleuren, zo kun je precies kiezen wat bij jullie past. Let wel goed op dat je het kaartje daarna weggooit of goed opbergt, je wil natuurlijk niet dat iemand het kaartje ziet liggen met ‘de naam’.

Bereid de enveloppen voor

Tijdens je verlof is het de perfecte tijd om alvast de enveloppen voor te bereiden, dan kun je na de bevalling de kaartjes bestellen en ze snel versturen. Begin al op tijd met het verzamelen van alle adressen en sla deze op in een Excel bestand of schrijf ze in een adresboekje. En wil je bijvoorbeeld werken met sluitzegels en adresstickers, of ga je zelf aan de slag het met schrijven van de adressen? Of je nu gaat plakken of schrijven, begin er lekker op tijd mee, het kan maar vast gedaan zijn. Nog een handige tip, je kunt bij Kaartje2go ook online een adressenboekje beginnen, dan hoef je de kaartjes niet eens zelf te verzenden maar kun je dat rechtstreeks na het bestellen laten doen! Weer een klusje minder.

Wat voor geboortekaartje hadden jullie?

geboortekaartjes

Spread the love