Geef kersverse ouders ontspanning cadeau

Kraamcadeaus bestaan maar al te vaak uit spullen voor de pasgeboren baby. Veel ouders worden dan ook helemaal overladen met luiertaarten, knuffels, kleertjes en speelgoed. Leuk, en soms ook erg handig. Maar wil je een kersverse mama en / of papa eens iets anders geven? Iets unieks, waarbij je niet alleen aan de nieuwe kleine spruit denkt (die waarschijnlijk niets te kort zal komen), maar ook juist aan de ouders zelf? Geef dan ontspanning cadeau!

 

Vrije tijd? Wat is dat?

 

Wanneer er een baby geboren is, brengt dat veel liefde en geluk met zich mee. Maar naast deze roze wolk, vraagt het ook behoorlijk veel van de jonge ouders. De agenda lijkt altijd gevuld te zijn, de dagen zijn hectisch en de nachten kort. Als ouder zijnde ben je een groot gedeelte van de dag en nacht met je kindje bezig. Tijd voor jezelf en voor elkaar nemen, is dan schaars. ‘Vrije tijd, wat is dat?’ Na het geboorteverlof zullen een of beide ouders weer aan het werk gaan. Na die eerste kraamweken, kan het daarom lastig zijn om een nieuw ritme te zoeken. Juist in deze tijd is het belangrijk om in het ritme niet alleen tijd voor de baby en werk in te plannen, maar ook tijd voor jezelf en voor elkaar.

 

Ouders thuis ontzorgen en laten ontspannen

 

Ouders even een momentje rust en ontspanning geven is mogelijk op meerdere manieren.

 

Allereerst is het vaak zo dat tijdens de kraamweken eten en drinken niet erg hoog op de prioriteitenlijsten van de jonge ouders staan. Wil je ervoor zorgen dat ze toch eens even lekker uitgebreid van wat te eten en drinken kunnen genieten, mogelijk terwijl de kleine slaapt? Breng dan een verse en voedzame maaltijd langs, of geef ze een cadeaubon voor een ontbijtservice of kant-en-klaarmaaltijden. Ook leuk zijn een fruitmand (kan de kraamzorg lekkere smoothies van maken) of heerlijke chocolade cadeaus om eens even rustig samen op de bank van te genieten.

 

Regel een ontspannend dagje of avondje uit

 

Waar de nieuwbakken ouders de eerste weken uiteraard zoveel mogelijk thuis zijn, kan het na een tijdje ook wel juist een heerlijk zijn om eens iets buiten de deur te doen. Alleen, samen met zijn tweeën, of met vrienden. Denk aan een ontspannend bioscoop- of theaterbezoek samen, een romantisch etentje of een dagje naar de sauna. Ook kan het zijn dat de mama intussen snakt naar een heerlijke massage, en papa het heel gezellig zou vinden met vrienden weer eens te gaan borrelen. Wil je dit voor ze verzorgen? Regel dan niet alleen de activiteit hiervoor (of geef een cadeaubon), maar biedt zelf ook aan op te passen.

Spread the love