Geen inspiratie om te koken met dit weer?

Het is nu gewoon te warm om uren in de keuken te staan. Bovendien heb ik echt geen inspiratie om te koken. Elke dag BBQ is ook zo wat. Nu kijk ik vaak op HelloFresh voor recepten, en zo vond ik een paar lekkere! Ik heb ze wel een beetje aangepast..

Houd jij je aan een recept?

Ik dus zelden. Er zit altijd iets in of bij wat ik dan weer niet lekker vind, of waar ik allergisch voor ben. Ik laat me wel graag inspireren en maak er dan mijn eigen versie van. Dat deed ik dus ook met de volgende recepten:

Broodje hamburger met frisse salade

Zelf vind ik gehakt echt heel vies. De textuur, de smaak. Nee, hoef ik niet perse. Als ik dan een hamburger eet dan lekker de biefstuck van Vivera, of met de champignon burger van de AH. Maar heel af en toe heb ik trek in echt vlees, en dan verwen ik mezelf ook echt. Het gebeurt jou vast ook dat je alleen aan de kinderen denkt en jezelf vergeet? Vandaar dus af en toe een verwen moment tussendoor.

Ik maakte voor mij en mijn man 2 biefstuk burgers met een frisse salade.

Dit heb je nodig:

Voor de salade:

Salade die je lekker vind. Wij hadden veldsla
Cherry tomaatjes
komkommer
mini mozarella
rode ui
olijfolie
zout en peper
frambozen vinagrette

frisse salade

Voor de burgers

2 Italiaanse bollen
Tomaat
Sla
Avocado
Champignons
Rode ui
2 Ierse steaks (of andere, maar die vind ik het lekkerst, uiteraard kun je ook vega burgers gebruiken!)
knoflook, zout en peper

steak burger

De bereiding

Ik zou hier graag als een echte foodblogger neerzetten hoe en wat precies, maar ik kook voornamelijk op gevoel.

De salade:
Was eerst alle ingrediënten die gewassen moeten worden. Doe dan de sla in een kom. Snijd de rest van ingrediënten in stukken. Ik hou ervan alles klein te snijden, maar doe dit gerust naar de maat die je zelf fijn vind. Strooi dit over de sla. Druppel wat olijfolie en dressing naar smaak over de salade. Voeg wat zout en peper toe. Klaar!

 

De burgers:
Ik bak steak het liefst in roomboter, maar olijfolie kan ook. Bak de steak hoe je hem wilt hebben (raw, medium of doorbakken). Leg de steaks op een bord en laat ze even rusten. Bak de champignons, knoflook en ui in de boter van de pan. Af en toe even prikken en proeven of het gaar is, maar dat zal een paar minuten zijn.

Bereid het broodje door hem open te snijden. Beleg hem met alle ingrediënten en voeg eventueel wat knoflooksaus toe.

Eet smakelijk!

 

 

Zelfgemaakte Spaanse Sangria 

Hoewel ik dol ben op Spaanse sangria, vind ik het zo in de volle zon soms net wat te zwaar. Bovendien hadden wij nog een fles prosecco staan waar ik wat mee wilde doen. Aangezien de meiden heel erg nieuwsgierig waren, heb ik voor hun een soort van kinder sangria gemaakt.

De sangria met prosecco
Je hebt nodig:

  • 1 fles prosecco
  • 3 shots likeur (ik had vanille, maar aardbei of perzik is ook lekker)
  • 1 perzik
  • 6 aardbeien
  • 1 sinaasappel

Ook hier is voor de bereiding geen science nodig. Je snijd alles in kleine stukjes, en doet dat in een grote kan. De aardbeien haal je wel eerst het kroontje er van af. Ook vind ik de perzikschil niet lekker, dus die schil ik eerst. De sinaasappel gaat met schil en al erin. Doe daar de likeur en prosecco bij. Ik laat hem meestal even in de koelkast staan een uurtje, dan trekt het lekkerder in het fruit. Doe er eventueel pas ijs bij als je het glas inschenkt. Met dit weer heb je gauw een plas water in je drank.

De virgin Sangria
Je hebt nodig:

  • Sprite/7up of Fanta lemon. Ook Raak Gazeuse met frambozen smaak is lekker, en maakt het roze!
  • hetzelfde fruit die je gebruikte voor de sangria
  • vanille of aardbei ijs

Zoek een groot glas, of een champagne glas om het leuker te maken. Heb je heel kleine kinderen gebruik dan een grote doorschijnende plastic beker. Snijd het fruit (per glas een kwart perzik en kwart stuk sinaasappel, 2 aardbeien) in kleine stukjes. Let op dat je nu wel alle schillen verwijderd. Doe deze in een glas. Doe hier boven op een eetlepel roomijs. Vul het glas met prik.

Let op dat dit mega gaat schuimen, maar het staat wel geweldig! En het is ook nog eens super lekker!

 

 

Tip! Op HelloFresh staat ook een lekker recept van nicecream. Die had ik zelf ook eens gemaakt, net wat anders.. Wel super lekker en gezond met dit weer! 

Spread the love