Geschikte stedentrips met kinderen voor 2019

Met kinderen is het soms lastig om een geschikte bestemming te vinden voor een leuke stedentrip. Gelukkig ben je hier terecht gekomen want hieronder vind je verschillende tips als het gaat om leuke bestemmingen voor een stedentrip met kids in 2019. Alle steden hieronder zijn compleet veilig om met kinderen te bezoeken. De bestemmingen verschillen wel erg qua budget!

Marrakech

Een super leuke bestemmingen voor een stedentrip is Marrekech, de hoofdstad van Marokko. Op minder dan vier uur vliegen bevindt zich deze bestemming. Tijdens Stedentrips Marrakech ontdekken lijkt misschien niets voor kinderen maar het tegendeel is waar. De stad is prachtig, alle kleurrijke gebouwen en de Marokkaanse cultuur is erg leuk om met kinderen te ontdekken. Het land is daarnaast volgens de Nederlandse overheid compleet veilig om te bereizen. Djemaa El Fna is het grote bruisende plein dat het centrum van de stad vormt.

Praag

Jonge kinderen die voor het eerst vliegen? Dan is Praag een goede bestemming. Tsjechië is ook een goede plek als je op de kleinste moet letten. Het eten en drinken in de stad is goedkoop en dat is natuurlijk altijd fijn met kids erbij. Het kasteel, de Karelsbrug en het grote plein zorgt ervoor dat er genoeg te zien en te beleven. Doordat het op minder dan twee uur vliegen ligt, is het een ideale eerste stedentrip samen met kids.

Stockholm

De hoofdstad van Zweden is een speeltuin voor de meeste kinderen. Overal zijn speeltuinen te vinden met als hoogtepunt openluchtmuseum Skansen. Waar je in de historie van Zweden kan duiken maar ook de Zweedse dieren kunt bekijken. Een goede plek voor een picknick met de hele familie. Daarnaast is er ook volgende te zien en doen voor de ouders zoals het ABBA museum en het Vasa museum waarin een oud schip nog bijna compleet te zien is.

Valencia

Iedereen kent het Ciutat de les Arts i les Ciencies van de foto’s maar Valencia is absoluut meer dan dat. Sowieso is het een heerlijke plek als het gaat om het lekkere weer, in de koudere periodes bij ons. Hoewel het niet de hoofdstad van Spanje is kun je hier de pure Spaanse sfeer wel terug vinden. De kathedraal van Valencia is een typisch Spaans gebouw in het hartje van het centrum wat erg leuk is om te bezoeken.

Pin voor later!
Spread the love