Gezinsuitbreiding? Heb je al gedacht aan je inboedelverzekering?

Als er een baby op komst is dan komt er ontzettend veel op je af. Allerlei praktische zaken moeten er geregeld worden voordat de kleine geboren wordt. Uiteraard moet er een babykamer komen. Behalve de aanschaf van grote stukken zoals de meubels, moet ook de linnenkast goed gevuld zijn. Alles voor het bedje en het bad moet in de kast liggen en dan is er natuurlijk nog de kleding voor de eerste paar maanden. Tegen de tijd dat de baby geboren wordt is alles ingericht, aangeschaft en geregeld. Tenminste.. dat denken de meeste aanstaande ouders; dat alles geregeld is….

Wat vaak vergeten wordt maar wat wel heel erg belangrijk is met kleine kinderen, zijn de verzekeringen. Zo moet je kindje onder andere bijgeschreven worden bij de zorgverzekering. Daarnaast is het ook verstandig om een levensverzekering af te sluiten. Maar wat tal van ouders vergeten is de inboedelverzekering. Waarschijnlijk heb je al een inboedelverzekering maar met een kindje erbij, is er tegelijk ook veel meer “inboedel” bij gekomen. Denk alleen al aan de inrichting van de babykamer. Hoogstwaarschijnlijk staat er een box in de woonkamer en een kinderstoel aan de eettafel. En wat dacht je van al het speelgoed? Dat is al heel snel een aardige hoeveelheid. Je ziet dat de waarde van je inboedel door de geboorte van een kind aardig gegroeid is. Je moet er toch niet aan denken als je schade krijgt door water, brand of diefstal, dat je dan niet de financiële middelen hebt om het snel te vervangen? Daarom is het altijd verstandig om de gezinsuitbreiding door te geven bij je verzekeraar.

Gezondheid boven alles!

Het allerbelangrijkste is natúúrlijk dat jullie er als gezin heelhuids vanaf komen. Gezondheid gaat altijd boven alles. Maar daarna is het minstens zo belangrijk dat alles wat verloren is gegaan zo snel mogelijk weer vervangen kan worden. Een klein kind kan namelijk niet bevatten dat zijn vertrouwde spulletjes door brand in één klap verdwenen zijn. Hetzelfde geldt bij inbraak. Heb je geen goede verzekering afgesloten dan kun je niet á la minute de kostbare spullen vervangen. Maar dat is wel wat je heel graag wil.

Centraal Beheer bijvoorbeeld heeft een uitstekende inboedelverzekering (overigens nog veel meer verzekeringen). De meesten zien, als het om verzekeringen gaat, door de bomen het bos niet meer. Op de website van deze verzekeringsmaatschappij staat heel overzichtelijk beschreven wat wel verzekerd is als je schade krijgt en wat niet. Zo ben je verzekert voor schade door diefstal, brand, water en storm. Niet alleen de losse spullen in huis zijn verzekert maar ook je gereedschap en de fietsen in de schuur. Dus óók dat kleine fietsje van je kind. Zo zie je maar dat een inboedelverzekering met kleine kinderen enorm belangrijk is. Belangrijker dan de meeste ouders denken. En voor de premie hoef je het niet te laten.

 

Spread the love