Gietvloer: de ideale vloer wanneer je kinderen hebt!

Ben je toe aan een nieuwe vloer? Ben je aan het verbouwen of wil je gewoon wat nieuws in huis? Kijk dan eens naar een gietvloer! Een gietvloer is een trend van nu, en wij begrijpen wel waarom. In dit artikel delen wij de voordelen van een gietvloer met je en wat je moet doen om een gietvloer te realiseren. Lees je mee?

Welke stappen moet je volgen?

Wanneer je een gietvloer gaat leggen, is er een stappenplan wat je moet volgen voor het beste resultaat. Zo weet je zeker dat het helemaal goed gaat.

Bedenk eerst voor wat voor soort gietvloer je gaat.

Zorg ervoor dat je vloer goed geëgaliseerd is.

Breng de juiste primerlaag aan, hierdoor hecht de gietvloer goed. Je kunt eventueel ook nog een egalisatie laag aanbrengen.

Nu is het tijd voor de gietvloer! Besteed dit uit aan een vakman of lees jezelf goed in als je het zelf gaat doen.

Als laatste nog een toplaag over de gietvloer heen, zodat hij zijn mooie kleur behoudt.

Wil je meer informatie over het leggen van een gietvloer? Kijk dan eens naar het gietvloer stappenplan.

Welke soorten gietvloer zijn er?

Er zijn verschillende soorten gietvloer waar je uit kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor steentapijt of marmertapijt, dit is de goedkoopste keuze. Je betaalt ongeveer € 35 per vierkante meter. Het nadeel is wel dat dit materiaal niet helemaal glad is, het blijft altijd wat korreliger. Wil je gaan voor een strak resultaat? Kies dan voor kunsthars, hier betaal je ongeveer € 80 per vierkante meter voor. Maar dan heb je wel een prachtige, strakke vloer die jaren meegaat. Je kunt ook kiezen voor een moderne en industriële look, ga dan voor bijvoorbeeld betonlook. Dit is wel wat prijziger, je betaalt dan ongeveer € 120 per vierkante meter.

De voordelen van een gietvloer

Een gietvloer heeft ontzettend veel voordelen. Zeker wanneer je kinderen (of een kinderwens) hebt, is een gietvloer een goede keus. De voordelen op een rijtje:

Een gietvloer is ideaal voor vloerverwarming. Heerlijk tijdens koude dagen, altijd warme voetjes! Dit is natuurlijk ook fijn voor je kleintjes wanneer ze nog veel op de grond kruipen en spelen.

Het is een vlakke en gladde vloer, wat ideaal is wanneer je jonge kinderen hebt. Zeker wanneer je baby leert kruipen en vervolgens de hele woning doorgaat, is een gladde vloer erg handig.

Geen kans op splinters. Door het gladde oppervlak, krijgt je kindje geen splinters. Dit kan met hout nog wel eens gebeuren, zeker op beschadigde plekjes. Een gietvloer is een stuk veiliger dus!

Gemakkelijk om schoon te maken. Ideaal met kleine kids! Zodra er wat geknoeid is, heb je het met een vochtig doekje zo schoongemaakt. Handig!

Zou jij voor een gietvloer gaan?

Lees ook:

Spread the love