Hoe harder je wilt, hoe langer het gaat duren…

Ja, ik wil graag kinderen. Het liefst 2 als het even meezit. Maar sinds we de knoop hebben doorgehakt (mijn partner en ik) lijkt het alsof ik gewoon onvruchtbaar ben. Dat slaat natuurlijk nergens op gezien ik pas sinds oktober gestopt ben met de prikpil na ruim 10 jaar.

Eigen schuld…

Ik heb ook wel echt een fout gemaakt. Ik heb het er met meerdere vriendinnen over gehad dat we dolgraag een kleintje zouden willen. Mensen in mijn omgeving hebben dat opgepikt. En nu elke keer wanneer ik een van mijn vriendinnen zie krijg ik de vraag “én? Ben je al zwanger??” Ik heb het mezelf echt veel moeilijker gemaakt dan het eigenlijk zou kunnen zijn.

Ook nog zoiets leuks. Iedereen om mij heen lijkt ineens zwanger te worden, behalve ik!! Mijn jongere zusje is zelfs zwanger. Gepland, maar wel iets sneller dan verwacht. Ze was namelijk net een paar weken gestopt met haar pil en is pats boem gelijk zwanger! Terwijl ik gestopt ben, maar nog steeds te kampen heb met vreselijk vervelende bijwerkingen van het ontpillen. Het voelt dan ook heel oneerlijk. Ik wil het zo graag, maar waarom duurt het dan zo lang?

Dit levert helaas ook veel wrijving tussen mij en mijn zusje op. Ik heb heel erg veel moeite met haar timing, en daarbij ben ik gewoon ook jaloers. Ik ben de oudste en heb het er al heel lang over. En hoe lullig het ook klinkt, het voelt gewoon alsof ze mijn thunder steelt, in mijn spotlight staat, mijn plekje in de familie afpakt. Het klinkt heel heftig, en soms voelt het ook zo. Maar ik weet ook dat dit komt door de enorme hormoon bom die in mijn lijf is af gegaan sinds het stoppen met de pil.

Dan maar afleiding!

Ik weet dat het niet goed is om er zo veel mee bezig te zijn. Maar omdat het best lastig is om alles van je af te laten glijden wanneer je om je heen iedereen zwanger ziet worden blijf je er mee bezig in je achterhoofd. Ik heb er daarom voor gekozen om een puppy te nemen. Als ik het niet uit mijn hoofd kan zetten, dan ga ik maar op zoek naar afleiding!

Het is misschien een wat onsamenhangend verhaal geworden, maar beschouw dit maar als een intro tot mijn weg naar het zwanger worden. Wie weet herken je jezelf wel in mijn verhaal?

Foto van onvruchtbaar is van Shutterstock
Spread the love