Hoe houd je het lekker warm in huis?

Nu het buiten weer kouder wordt, willen we het binnen graag lekker warm hebben en houden! Maar hoe houd je nou het beste die fijne warmte in huis? In dit blog delen wij een aantal tips met je, hoe jij jouw huis lekker warm houdt en het ook extra veilig houdt voor de kinderen. Lees je mee?

Isolatie

Allereerst is het belangrijk om de juiste isolatie te gebruiken in huis, dit is de beste manier om de warme in huis te houden. Denk bijvoorbeeld aan: dak-, vloer-, gevel-, spouwmuurisolatie of isolatieglas. Wanneer je huis nog niet goed geïsoleerd is, is het aan te raden om je hier eens in te verdiepen. Dit is eenmalig een investering, maar dit scheelt je uiteindelijk veel stookkosten en zorgt voor een lekker warm huis. En als je toch bezig gaat met isolatie, kijk dan eens naar biologische isolatie. Dit is isolatie afkomstig van natuurlijke materialen zoals cellulose, schelpen en schapenwol. Dan ben je ook nog eens extra duurzaam bezig!

Geen vocht in huis

Een andere reden voor hoge stookkosten, is vocht in huis. Vocht in huis kan onder andere ook komen door een slechte isolatie. Zo zie je maar weer hoe belangrijk de juiste isolatie is! Wat ook kan helpen tegen vocht in huis is een ventilatiesysteem aanbrengen of het vervangen van kozijnen. Vooral oude, houten kozijnen zijn op een gegeven moment toe aan vervanging. Kies dan voor kunststof kozijnen, dit is een onderhoudsvrije optie.

Plaats tochtstrippen

Ongemerkt kan er op verschillende plekken in huis tocht binnenkomen, bijvoorbeeld via de voor- en achterdeur. Je kunt dan tochtstrippen onder aan de deur plaatsen, dit houdt de tocht tegen en hierdoor blijft het automatisch warmer in huis. En ook dit verlaagt de stookkosten, kortom: alleen maar fijn voor je portemonnee!

Hoe houd jij het warm in huis?

Spread the love