Hoe kan ik het beste kalk verwijderen?

Misschien heb je nog niet eerder over water ontkalken nagedacht, maar het kan je vele zorgen schelen. Wie zit er op kalkaanslag te wachten?

Je hebt pas net de witte kalkvlekken van je badkamertegels verwijderd, of een paar weken later duiken de eerste nieuwe vlekken alweer op. Op die manier blijf je natuurlijk bezig met de kalk te verwijderen in de douche. Waar ontstaan deze vlekken precies door en wat kun je hier tegen doen?

De gevolgen van kalk in je water

Al het kraanwater in Nederland bevat kalk. Kalk is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende types calcium die in het water te vinden zijn. Kalk kan in principe geen kwaad, maar leidt wel tot veel onderhoud en frustraties. Kalk in het water zorgt bijvoorbeeld voor kalkaanslag bij de douche en bij kranen. Ook kunnen apparaten er minder goed door gaan werken, waardoor deze steeds meer stroom nodig hebben. Middelen als wasmiddel en wasverzachter werken minder goed bij grote hoeveelheden kalk. En, als kers op de taart, kan koffie er zelfs minder door gaan smaken.

Zo kun je kalk verwijderen

Kalk verwijderen is mogelijk met een waterontharder. Een waterontharder is een filtersysteem dat voor ontkalking in je waterleiding zorgt. Hierdoor heb je niet langer last van kalk in je kraanwater. Wist je dat het niet nodig is om vervolgens zelf kalk te verwijderen in de leidingen? Zacht water, water waar de kalk uitgehaald is, zorgt er vanzelf voor dat de kalkdeeltjes meegenomen worden.

Voordelen van een waterontharder

Een waterontharder biedt je vele voordelen. Je apparaten gaan bijvoorbeeld langer mee, omdat hier minder kalkaanslag in ontstaat. Ook werken apparaten als een wasmachine of vaatwasser effectiever, omdat zij niet alleen minder (vaat)wasmiddel nodig hebben maar ook minder stroom hoeven te gebruiken. Dit scheelt weer in je portemonnee. Bovendien is zacht water beter voor je huid en heb je ook minder schoonmaakmiddelen nodig, wat weer beter is voor bijvoorbeeld je vloer, keuken en tegels. Een waterontharder is dus altijd een goede keuze voor je woning.

Kalk verwijderen leidingwater

Waterontharders zijn in vrijwel alle woningen te plaatsen. De compacte waterontharders zijn gewoon op de hoofdleiding te plaatsen waardoor de ontkalking van je waterleiding direct kan beginnen. Er zijn bovendien verschillende waterontharders te krijgen met verschillende voordelen. Zet dus vandaag nog de stap naar zachter water!

Spread the love